Πάτρα: Mεταμόσχευση νεφρού σε 40χρονο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο- 54 ετών ο δότης που κατέληξε από εγκεφαλική βλάβη

    Ημερομηνία:

    Μεταμόσχευση νεφρού έγινε τη Δευτέρα 3/01/2022  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ο δότης ο οποίος ήταν ηλικίας 54 ετών, κατέληξε μετά από μόνιμη εγκεφαλική βλάβη (εγκεφαλικός θάνατος).  Ο λήπτης,  40 ετών, ασθενής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ. Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», είχε ενταχθεί στην λίστα των αναμενόντων μεταμόσχευσης νεφρού ασθενών του Νεφρολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

    Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος, τη μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής- Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων. Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί  του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Γούμενο Δημήτριο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με  Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Μαρούλη Ιωάννη. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε  επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ.  Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται  ικανοποιητικά.

    Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί πολύ την οικογένεια του εκλιπόντος η οποία  υπερβαίνοντας τον πόνο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του δικού της ανθρώπου σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Το Σάββατο η κηδεία του Σωκράτη Καραγιάννη

    Το Σάββατο η κηδεία του 49χρονου Πατρινού Σωκράτη Καραγιάννη...

    Προχωρά η σύνδεση Πατρών-Πύργου με το λιμάνι Κυλλήνης

    Σε τροχιά ολοκλήρωσης εισέρχονται επιτέλους τα έργα διασύνδεσης του...

    Αυτοί είναι οι πιο φρικτοί τρόποι να πεθάνεις, σύμφωνα με την επιστήμη

    Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, αλλά η επιστήμη έχει αποκαλύψει...

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Συνταγή για ψαρονέφρι με εύκολη σάλτσα κρασιού

    Το χοιρινό φιλέτο είναι από τα εύκολα και οικονομικά κομμάτια κρέατος που μπορούμε να ετοιμάσουμε...