Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

    Ημερομηνία:

    Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αττική και Θεσσαλονίκη για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

    Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

    Ελέχθησαν συνολικά 9 καταστήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 6 από αυτά.

    Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε:

    Στην Αττική,

    • σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,
    • σε καφέ – μπαρ – εστιατόριο, να μην έχει εκδοθεί απόδειξη λιανικής πώλησης και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

    Στη Θεσσαλονίκη,

    • σε καφετέρια, να μην έχουν εκδοθεί τρεις αποδείξεις λιανικής πώλησης και να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
    • σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
    • σε εστιατόριο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και
    • σε καφετέρια, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,

    Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνολικά έλεγχος σε 256 πελάτες και 36 εργαζόμενους, μέσω σάρωσης πιστοποιητικών και ταυτόχρονου ελέγχου ταυτοπροσωπίας, χωρίς να διαπιστωθούν σχετικές παραβάσεις.

    Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Κίνα εξετάζει αντίμετρα στους δασμούς των Ηνωμένων Πολιτειών

    Ητοποθέτηση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ότι...

    Βασίλης Καλογήρου: Το μήνυμα της μητέρας του για την “Ανάσταση” (εικόνες)

    "Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή ! Με την πίστη του και...

    Κώστας Σβόλης: Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού

    Σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης "Πάτρω Ενωμένη-...

    Τραμπ: «Μην ασχολείστε με τον Πούτιν, αλλά με τους μετανάστες- Να μην καταλήξουμε σαν την Ευρώπη»

    Ο Ντόναλντ Τραμπ χτύπησε ξανά λέγοντας αυτή τη φορά ότι οι ΗΠΑ δεν...
    Best Shop