Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι νοσούν βαριά και με την μετάλλαξη Όμικρον

    Ημερομηνία:

    Στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία του κορονοϊού και στην μετάλλαξη Όμικρον αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (10/1) στον ΣΚΑΪ. Εκτίμησε δε ότι θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων στις 20 Ιανουαρίου.

    Τόνισε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά την εφημερία της, έγιναν 59 νέες εισαγωγές για περιστατικά κορονοϊού. Από αυτά, τα περισσότερα αφορούσαν την μετάλλαξη Όμικρον και οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι ή με μια δόση εμβολίου. Επομένως, αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού – όπως είπε η κ. Παγώνη – νοσεί βαριά και με την μετάλλαξη Όμικρον.

    Ανέφερε, επίσης, ότι οι ΜΕΘ έχουν σταθεροποιηθεί και είναι κυρίως περιστατικά Δέλτα, ενώ έχει σημειωθεί πάνω από 45% αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες covid.

    Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων σήμερα, επεσήμανε ότι «σωστά ανοίγουν τα σχολεία και είναι πιο αυστηροί οι κανόνες», ενώ θα φανούν περισσότερα κρούσματα λόγω των περισσότερων τεστ.

    Τέταρτη δόση και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
    Για την πιθανότητα 4ης δόσης εμβολίου, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι σε ένα μήνα περίπου θα γίνει νέα ενημέρωση.

    Σχετικά με τους εμβολιασμούς υγειονομικών και το ενδεχόμενο απόλυσης των ανεμβολίαστων, είπε ότι είναι πολύ λίγοι όσοι έχουν μείνει ανεμβολίαστοι και τόνισε ότι «οι περισσότεροι δεν είναι αντιεμβολιαστές, φοβούνται γιατί έχουν κάποια νοσήματα».

    «Δεν συμφωνώ με την απόλυση όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τους παρακαλάω να πάνε να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στις δουλειές τους. Ας μην εντείνουμε καταστάσεις», ανέφερε.

    Για τους άνω των 60
    Τέλος, για τους 60 ετών και άνω τόνισε ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για να επιβιώσουν. «Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα διασωληνώνονται. Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κοτόπουλο piccata με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης – Απλό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε 25′

    Το κοτόπουλο piccata είναι μια κλασική ιταλοαμερικάνικη συνταγή με σάλτσα λεμονιού, βουτύρου...

    Ο Μαρκ Άλμοντ έρχεται στην Αθήνα για δύο συναυλίες

    Ένας καλλιτέχνης που μάς έχει χαρίσει αγαπημένα τραγούδια, μεταξύ...

    Αυτός είναι ο πιο “μερακλής” Πατρινός πολιτικός! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ με μοντέλο στη Μύκονο

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%80/