Επιασαν λάθος άνθρωπο για τη δολοφονία του μαφιόζου Σολόνικ

    Ημερομηνία:

    Έπιασαν λάθος άνθρωπο και του φόρτωσαν τη δολοφονία του Σολόνικ! Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, όμως ο 48χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης δεν είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ρώσου γκάνγκστερ Σολόνικ και της καλλονής φίλης του, μις Ρωσία Σβετλάνα Κόττοβα το 1997, αλλά ενας καταζητούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών.

    Ο 48χρονος «ελληνοποιημένος» Γεωργιανός αφίχθη στις 10:58 με την πτήση 547 της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο terminal 1 απο Λάρνακα. Η ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερωθεί απο την Interpol Κύπρου οτι ο συγκεκριμένος ήταν καταζητούμενος για τη δολοφονία Σολόνικ και έτσι του πέρασαν χειροπέδες.

    Ο συλληφθείς κυκλοφορούσε με χαρτιά στα στοιχεία που έβγαιναν στο όνομα Καρσλιάδης Ιωακείμ του Βασίλειου και της Νίνα με ημερομηνία γέννησης 30/1/1974 και την ελληνική ταυτότητα, όπως διαπιστώθηκε, την είχε από το 2000 και είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.

    Ο ίδιος δεν θέλησε να πει πολλά στους αστυνομικούς μόνο ότι ταξίδεψε απο την Κύπρο στη χώρα μας για να πάει σε μια κηδεία, ενώ και πριν 10 χρόνια είχε ξανάρθει για να παρουσιαστεί στον στρατό!

    Αξίζει να επισημανθεί οτι τόσο οι ηθικοί, όσο και οι φυσικοί αυτουργοι της δολοφονίας Σολόνικ είχαν συλληφθεί το 2001, στην Ισπανία οπου και διέμεναν. Ωστόσο η έλευση του ποντίφικα στην Ελλάδα τον Μαρτιο του 2001, ανάγκασε τις ελληνικές αστυνομικές αρχές να ζητήσουν την καθυστέρηση της έκδοσης των Ρώσων δολοφόνων, καθώς δεν ήθελαν να προσθέσουν έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα τους.

    Το αίτημα των ελληνικών αρχών βρήκε ανταπόκριση. Ο Σεργκέι Μπουτόριν και Μαράτ Πολιάνσκι αλλά και οι εκτελεστες Ιγκόρ Κουστοβάλοφ και Ιβάν Κουσάν συμφωνήθηκε οι μεν ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας να έρθουν στην Ελλάδα μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση που διενεργούν οι αρχές της Βαρκελώνης, ενώ για τους δεύτερους – που ήδη κρατούνταν στις φυλακές της Μόσχας – να εκδοθούν όταν ολοκληρωθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης από τις ρωσικές αρχές.

    Μετά την εξιχνιαση της υποθεσης, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τις Ισπανικές και Ρωσικές αρχές με πλάνο η έκδοση να γινει στα τέλη Μαίου 2001 με τον σχεδιασμο των επιτελών του τοτε υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να προβλέπει αμέσως μετά την άφιξη των τεσσάρων Ρώσων μαφιόζων, αναπαράσταση της δολοφονίας Σολόνικ – Κότοβα.Κατι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τουλάχιστον 28 νεκροί σε δύο επιθέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία

    Δυο επιθέσεις, αποδοθείσες σε τζιχαντιστικές οργανώσεις, αντίστοιχα στη βορειοανατολική και στη...

    Οι αρχές του Ισημερινού λένε πως κατέσχεσαν 3 τόνους ναρκωτικών της αλβανικής μαφίας – Δείτε βίντεο

    Οι αρχές του Ισημερινού προχώρησαν στην κατάσχεση τριών τόνων ναρκωτικών, ποσότητα που...

    ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ: Το ένα με μικροβιακή μηνιγγίτιδα και το άλλο με σύνδρομο Γκιλέν Μπαρέ

    ∆υο σοβαρά περιστατικά, το ένα με Μικροβιακή Μηνιγγίτιδα και το...

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Κόκορας με σάλτσα πιπεριάς και φασολάκια

    Υλικά Μερίδες: 4 1 κόκορα, σε μικρά κομμάτια 80 ml...