ΑΧΑΪΑ: 33 σχολεία υπό κατάληψη… λόγω covid

    Ημερομηνία:

    Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 33 ήταν τα σχολεία που την Παρασκευή ήταν σε καθεστώς κατάληψης, με τους μαθητές να αρνούνται να κάνουν μάθημα και να μην περνούν στις τάξεις τους, τονίζοντας ότι τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού είναι ελάχιστα και υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες 33 σχολεία την τελευταία ημέρα της εβδομάδας ήταν σε καθεστώς κατάληψης, ένας αριθμός αρκετά υψηλός που θύμισε σε πολλούς το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί στις αρχές της σχολικής χρονιάς, αλλά και της περασμένης σχολικής περιόδου εξαιτίας της πανδημίας.

    Τα περισσότερα από αυτά τα σχολεία είναι από την Πάτρα.  Όπως υποστηρίζει πάντως ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι κινητοποιήσεις αυτές δεν έχουν κανένα νόημα. «Θεωρώ δεν είναι τα μέτρα προστασίας που οδηγούν στις καταλήψεις.

    Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτές τις κινητοποιήσεις αφού το σύστημα που έχει εφαρμόσει το υπουργείο και τα συνεχόμενα τεστ μας έχει δείξει έως τώρα ότι έχει τη δυναμική για να ελέγχεται και να περιορίζεται η διασπορά στις σχολικές κοινότητες».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Ζέρβα ο αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζει μία συνεχώς φθίνουσα πορεία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Συλλήψεις για κλοπές και ναρκωτικά

    Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος...

    ΟΝΝΕΔ Αχαΐας: υποψήφιος πρόεδρος ο Φίλιππος Παπαγεωργίου

    Ολοκληρώθηκαν προχθες στις 8 μ.μ. οι υποψηφιότητες για τις...

    Άντρες βιντεοσκοπούν γυναίκες τη νύχτα – Δημοσιεύουν το υλικό και βγάζουν χρήματα

    Μια νέα τάση που θέλει τους άντρες να βιντεοσκοπούν...

    Πάτρα: Πρόβλημα με το σάπιο δίκτυο ύδρευσης στα Δεμένικα

    Η οδός Αθανασίου Διάκου στα Δεμένικα του Δήμου Πατρέων, βρίσκεται...