ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Μόνο 2 τμήματα έχουν κλείσει στην Πάτρα λόγω κορονοϊού

    Ημερομηνία:

    Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας συνολικά πάνω από 30 τμήματα σε μόλις έξι σχολεία αυτή τη στιγμή είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού εφαρμόζοντας το 50%+1. Από τα έξι σχολεία τα δύο είναι στην Πάτρα. Πρόκειται για το 36ο Δημοτικό και το 45ο Δημοτικό σχολείο. 

    Τα μέτρα στα σχολεία
    Υπενθυμίζεται οτι σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

    Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

    Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα σε περίπτωση κρούσματος. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

    Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

    Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

    Επίσης, συνεχίζει να ισχύει το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επιτυχία BYD στη Βρετανία: Οι πωλήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξήθηκαν κατά 880%

    Εντυπωσιακή άνοδο παρουσίασε η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD στη βρετανική αγορά, καταγράφοντας αύξηση 880% στις...

    Αυτοκίνητο: Μάθετε αν είστε στη μαύρη λίστα των διασταυρώσεων

    Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με...

    Προϋπολογισμός: «Kάβα» 620 εκατ. ευρώ για επιπλέον κρατικές δαπάνες το 2027

    Πριν καν ψηφιστεί ο νέος Κρατικός Προϋπολογισμός με όλες τις μόνιμες παροχές...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 19/10/2025

    12:10 COSMOTE SPORT 8 HD WRC 2025 Κεντρική Ευρώπη,...