Φρίκη στο Μεξικό: Πολύνεκρη σύγκρουση συμμοριών με 16 νεκρούς

    Ημερομηνία:

    Οι αρχές στη Σακατέκας ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο πλαίσιο διένεξης μεταξύ συμμοριών, καθώς η πολιτεία αυτή του κεντρικού Μεξικού έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έξαρση της βίας.

    Σύμφωνα με τον πολιτειακό εισαγγελέα Φρανσίσκο Μουρίγιο, δέκα πτώματα βρέθηκαν τυλιγμένα σε κουβέρτες σε δρόμους του δήμου Φρεσνίγιο και άλλα έξι βρέθηκαν, «κρεμασμένα», μέσα σε αποθήκη στην κοντινή κοινότητα Πάνφιλο Νατέρα.

    Δύο πρόσωπα που μετέφεραν πτώμα συνελήφθησαν μία ημέρα νωρίτερα, πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, σημειώνοντας πως όλοι οι φόνοι πιθανόν συνδέονταν.

    Τον περασμένο μήνα, οι αρχές βρήκαν 10 πτώματα εγκαταλελειμμένα σε όχημα στο ιστορικό κέντρο της ομώνυμης πολιτειακής πρωτεύουσας Σακατέκας, μερικά βήματα από την έδρα της τοπικής κυβέρνησης. Οι δολοφονίες αυξήθηκαν στην πολιτεία, κατά τα επίσημα δεδομένα: διαπράχθηκαν 1.050 το 2021, κάπου 200 περισσότερες απ’ ό,τι το 2020.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δύο Πατρινοί στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της ΝΔ

    Mε απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής...

    Ιράν: Ο Αλί Χαμενεΐ προειδοποιεί με «περιφερειακό πόλεμο» εάν επιτεθούν οι ΗΠΑ

    Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, χαρακτήρισε σήμερα τις...

    Οι τέσσερις παροχές-ορόσημα του 2026

    Με τον Προϋπολογισμό της νέας χρονιάς να διανύει τα πρώτα του -κρίσιμα-...

    ‘Εξαλλος ο Γιαννακόπουλος μετά την ήττα από τον Άρη: «Παίκτες, προπονητές ντροπή σας! Να παραιτηθείτε όλοι»

     O ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τον Άρη...