Γηροκομείο στα Χανιά: Στη φυλακή οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί

    Ημερομηνία:

    Την προσωρινή κράτηση των δύο ιδιοκτητριών, του γιατρού και του ψυχιάτρου του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά, αποφάσισαν οι ανακριτικές Αρχές στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που διήρκεσε 22 ώρες.

    Σύμφωνα με το zarpanews  και μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το γηροκομείο στα Χανιά ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος εκ της υπεράσπισης, αμφισβήτησε την διαδικασία δηλώντας ότι «προτιμήθηκε η ταχύτητα από την δικαιοσύνη».

    Όπως αναφέρει και το flashnews η απόφαση ελήφθη μετά από περίπου 22 ωρες διαδικασίας καθώς οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων άρχισαν διαδοχικά από τις 7.00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

    Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής. Οι επτά κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή.

    Η μαραθώνια απολογία ξεκίνησε στις 07.00 το πρωί του Σαββάτου ενώ σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ συγγενών των θυμάτων και υπερασπιστών του γηροκομείου, οι οποίοι έμειναν έξω από το δικαστικό μέγαρο μέχρι τα ξημερώματα.

    Γηροκομείο στα Χανιά: Στη φυλακή οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί

    Παράλληλα έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες. Στο μεταξύ η δομή συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί.

    «Όλα είναι σκευωρία» είπαν οι ιδιοκτήτριες

    Αυτό υποστήριξαν οι συλληφθέντες και ειδικά η μητέρα και η κόρη στις οποίες ανήκει το γηροκομείο, που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του ανακριτή ως προς τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας για 29 περιπτώσεις ηλικιωμένων καθώς και για 8 απόπειρες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Ψήφισμα για την απώλεια του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη

    ΨΗΦΙΣΜΑ Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τη θλιβερή είδηση της αναγγελίας θανάτου...

    Τι έκανε με τους Αραβες ο Ιάσων Φωτήλας; Ποιοι Πατρινοί ήσαν εκεί

    Εγραψε ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιασων Φωτηλας: Η Ελλάδα είναι...

    Η Βασίλισσα των Αιθέρων – Το αεροπλάνο που επέτρεψε στους «κοινούς θνητούς» να δουν τον κόσμο

    22 Ιανουαρίου 1970 Το Boeing 747 πραγματοποιεί την πρώτη του...

    Συνταγή για γεμιστές πιπεριές με 3 μόνο υλικά: Ένα νόστιμο και εύκολο ορεκτικό

    Αυτές οι γεμιστές πιπεριές είναι ένα τέλειο ορεκτικό για...