ΠΑΤΡΑ: Κατεβάζει ρολά η εστίαση… και βγαίνουν με κεριά στην πόλη

    Ημερομηνία:

    Εστίαση και εμπορικά κατεβάζουν σήμερα διακόπτες σε μία συμβολική διαμαρτυρία για τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

    Μάλιστα, την κινητοποίηση στηρίζει και ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος όπως ανακοίνωσε θα σβήσει τα φώτα του δημοτικού φωτισμού κατά μήκος της διαδρομής (Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Ρήγα Φεραίου, Γούναρη) που θα ακολουθήσει η πορεία του ΣΚΕΑΝΑ κι άλλων φορέων μετά τη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

    Το σύνθημα της κινητοποίησης είναι το «Ρεύμα μας σκοτώνει», αφού οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μετατραπεί σε μεγαλύτερη απειλή από τις συνέπειες που προκάλεσε στην εστίαση και στο εμπόριο η πανδημία του κορωνοϊού.

    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

    Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και οικονομικής κρίσης και 2 χρόνια υγειονομικής και παράλληλα οικονομικής κρίσης, η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη πλήγμα στην χειμαζόμενη εμπορική και γενικά μικρομεσαία επιχείρηση. Το ενεργειακό κόστος μειώνει περαιτέρω το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των καταναλωτών με άμεση επίπτωση στην αγοραστική τους δύναμη και δημιουργεί ασφυξία στην αγορά.
    Η πόλη μας κι η οικονομία της δέχεται ένα ακόμη πλήγμα από την ακύρωση για 3η συνεχόμενη χρονιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
    Απαιτούνται και διεκδικούμε άμεσα δραστικά μέτρα στήριξης με έλεγχο των τιμών ενέργειας, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση συντελεστών ΦΠΑ, ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων λόγω και των απωλειών του καρναβαλιού.
    Καλούμε τους συναδέλφους μας την ώρα της κινητοποίησης το απόγευμα της Τετάρτης να κλείσουν τα φώτα των καταστημάτων τους όπως θα κλείσει και ο δημοτικός φωτισμός. Το σκοτάδι που θα απλωθεί στην πόλη να είναι ενδεικτικό των σκοτεινών καιρών που μας έχουν επιβάλει».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 29-5-2024

    ΚΗΔΕΙΑ Τον πολυαγαπημένο μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΘ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΕΤΩΝ 68 Θανόντα κηδεύουμε την Τετάρτη...

    ΠΑΤΡΑ: Σοβαρό επεισόδιο τη νύχτα στην Παραλία

    Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες τη νύχτα στην περιοχή της...

    Μεντιλίμπαρ: «Βλέπω την όρεξη και το κίνητρο στους παίκτες – Έχω αποφασίσει την 11άδα»

    Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τη Φιορεντίνα στην Αθήνα...

    Περιοδεία με 24 θεατρικές παραστάσεις εξασφάλισε η ΠΕΔ.ΔΕ σε όλη την Περιφέρεια

    Η περιφερειακή ένωση δήμων Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωση της αναφέρει: Για...