ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ: Η συνέντευξη αυτή δόθηκε απουσία συναισθήματος

    Ημερομηνία:

    Για τη στάση των γονιών των τριών μικρών παιδιών στην Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή σε σύντομο χρονικό διάστημα που χθες έδωσαν συνέντευξη επιχειρώντας να δώσουν απαντήσεις για την υπόθεση, που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, μιλά στο Mega η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

    «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη τραγωδία και καλό θα είναι να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας, μέχρι να δοθούν οι απαντήσεις. Μιλάμε για μια πολύ περίεργη υπόθεση. Το πώς περιμένουμε ο καθένας να βιώσει το πένθος και την απώλειά του, είναι υποκειμενικό. Το πένθος έχει πέντε διαφορετικά στάδια. Ο καθένας ανάλογα με τα συναισθήματά του και τον χαρακτήρα του προσπαθεί να κάνει μια προβολή των δικών του συναισθημάτων σε αυτούς τους γονείς και αυτό είναι λάθος» εξηγεί η κυρία Αργυρίου.

    ICECAP

    «Όταν έχουμε μια απώλεια, όταν οι γονείς χάνουν ένα παιδί, συνήθως ρωτάμε αν έχουν άλλο παιδί, γιατί αυτό απαλύνει τον πόνο. Εδώ μιλάμε για μια αλυσίδα παιδιών που χάθηκαν χωρίς καμία εξήγηση. Από το νεαρό της ηλικίας των γονιών και κρίνοντας από τα λίγα που έχουμε δει, νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται ακόμα σε άρνηση. Η συνέντευξη αυτή δόθηκε απουσία συναισθήματος» καταλήγει η ψυχολόγος.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ισότητα των δύο φύλων και εξάλειψη των διακρίσεων – μορφών βίας – Η πρόκληση του Αύριο

    της Βασιλικής Δ. Γιωτοπούλου, Εκπαιδευτικού, Μέλος του τομέα Ισότητας του ΠΑΣΟΚ Η...

    Θεοδωροπούλου με μαύρο θηρίο! Το νέο απόκτημα του μοντέλου και οι απορίες των θαυμαστών του

    Ενα μαύρο, θηριώδες Range Rover οδηγεί πλέον η Ζέτα Θεοδωροπούλου, πρώην Ταχτσίδη....

    Κοινο_Τοπία: Στιγμές της ζωής των ανθρώπων στην Πάτρα από την προϊστορία έως τον 20ο αιώνα

    Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr στα πλαίσια...

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά στην Αγίου Νικολάου – Γέμισε μαύρους καπνούς το κέντρο – ΒΙΝΤΕΟ

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κτίριο  (μάλλον πισω από το Zara...