Ανταπόκριση της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην κρίση στην Ουκρανία

    Ημερομηνία:

    Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας στα αιτήματα που υποβλήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και στις όμορες χώρες, Μολδαβία και Σλοβακία.

    Συγκεκριμένα, προς την Ουκρανία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αποστέλλεται υγειονομικό υλικό και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός, ενώ προς Μολδαβία και Σλοβακία αποστέλλονται υλικά για τη φιλοξενία των προσφύγων (σκηνές, κουβέρτες, αδιάβροχα κλπ).

    ICECAP

    Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προς παροχή κάθε διευκόλυνσης για τη φιλοξενία στη χώρα μας προσφύγων από την Ουκρανία, εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη.

    Επίσης, το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO), ώστε να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για παροχή συνδρομής, όπου και όποτε απαιτηθεί. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι επίσης σε διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič, για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών του Υπουργείου και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Μηχανισμού. Επίσης, ο Υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με άλλους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νικος Παπανδρέου και Νάντια Ασκούνη στη Δυτική Αχαΐα – Ο χορός του ευρωβουλευτή – ΒΙΝΤΕΟ

    Ο πρώτος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Παπανδρέου βρέθηκε...

    Η Ιωάννα Τούνη έχασε τη βαλίτσα της στο Λος Άντζελες και έμεινε με τα ίδια ρούχα δύο μέρες – Δείτε βίντεο

    Το ταξίδι της Ιωάννας Τούνη στο Λος Άντζελες ξεκίνησε με ένα απρόοπτο, το...

    Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τον προσωπικό αριθμό

    Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τον προσωπικό αριθμό, όπως...

    Αυτός είναι ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών που αμφισβητεί την γνησιότητα των βίντεο της τραγωδίας των Τεμπών

    Έχει σπουδάσει πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εμφανίζεται σε σεμινάρια...