Ο Κουλέμπα επιβεβαιώνει πως την Πέμπτη θα συζητήσει με τον Λαβρόφ στην Τουρκία

    Ημερομηνία:

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Ντμίτρο Κουλέμπα, επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα το βράδυ ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, μεθαύριο Πέμπτη στην Τουρκία.

    «Αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται (συνάντηση) τη 10η (Μαρτίου). Για να δούμε — εάν πάει αεροπορικώς στην Αττάλεια, θα πάω κι εγώ. Ας καθίσουμε κάτω να συζητήσουμε», ανέφερε ο κ. Κουλέμπα σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

    Νωρίτερα χθες, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο εμπόλεμων χωρών αναμένεται να έχουν συνάντηση για συνομιλίες στην Αττάλεια τη 10η Μαρτίου. Οι συνομιλίες αυτές πιθανόν θα είναι τριμερείς, σκοπεύει να συμμετέχει και ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου, όπως διευκρίνισε ο ίδιος.

    Αν ο Σεργκέι Λαβρόφ είναι διατεθειμένος να κάνει σοβαρή συζήτηση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση «διπλωμάτη προς διπλωμάτη», αλλά εάν ο ρώσος ΥΠΕΞ «αρχίσει να αναμασάει την παράλογη προπαγάνδα που σερβίρει τελευταία, θα ακούσει αυτό που του αξίζει, την αλήθεια», ανέφερε ακόμη ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

    Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας επανέλαβε εξάλλου πως το Κίεβο θέλει να γίνουν απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους προέδρους Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Στέλλα Μπεζαντάκου ποζάρει μαζί με τη μητέρα της φορώντας μαγιό: «Μάνα ιερή λέξη» γράφει

    Με τη μητέρα της φορώντας τα μαγιό τους, πόζαρε...

    Νέο ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων – Ποιους αφορά, ποια τα ποσοστά επιδότησης

    Όπως αναφέρει η εταιρεία VK PREMIUM Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, το...

    Νέο κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Στους 39°C η Ισπανία, προειδοποιήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

    Θερμές και ηλιόλουστες συνθήκες επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, με τις θερμοκρασίες να...

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Ιούνιο

    Αύξηση 6% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Ιούνιο...