Άλμα 7,2% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο – Καλπάζουν φυσικό αέριο, ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης

    Ημερομηνία:

    Στα υψηλά των τελευταίων 16 ετών εκτοξεύθηκε για τον Φεβρουάριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή και διαμορφώθηκε στο 7,2%! Ο πληθωρισμός ανέβηκε μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ πάνω από 1% είναι η αύξηση από τον Ιανουάριο του 2022.

    Οι μεγαλύτερες αυξήσεις που φέρνει ο πληθωρισμός εντοπίζονται στο φυσικό αέριο με 78,5%, στο ηλεκτρικό ρεύμα με 71,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, το πετρέλαιο θέρμανσης με 41%, στα καύσιμα με 23,2%, στα λαχανικά με 15,2% και στο Αρνί και το κατσίκι με 14,4%.

    Από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του μηνός Φεβρουαρίου 2022 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2021 προέκυψε αύξηση 7,2% έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

    Φλίγκος

    Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2022, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2022, παρουσίασε αύξηση 1,1% έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αναπληρωτής καθηγητής διορίστηκε στην Τήλο, όπου έμαθε τελικά ότι θα δίδασκε στην… Λέρο

    Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον εκπαιδευτικό Μιχάλη Πεταβράκη, ο...

    Στεγαστικό: Η ώρα των κλειστών ακινήτων – Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης

    Μετά τις φορολογικές ελαφρύνσεις σε νέους, εργαζόμενους, επαγγελματίες, συνταξιούχους...

    Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»

    Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά την πόλη της Γάζας, και τις γύρω...

    Τροχαίο – σοκ στην Δυτική Ελλάδα – Πώς βγήκαν από το ΙΧ – φωτό

    Σμπαράλια έγινε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο σε ατύχημα που συνέβη...