Άλμα 7,2% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο – Καλπάζουν φυσικό αέριο, ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης

    Ημερομηνία:

    Στα υψηλά των τελευταίων 16 ετών εκτοξεύθηκε για τον Φεβρουάριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή και διαμορφώθηκε στο 7,2%! Ο πληθωρισμός ανέβηκε μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ πάνω από 1% είναι η αύξηση από τον Ιανουάριο του 2022.

    Οι μεγαλύτερες αυξήσεις που φέρνει ο πληθωρισμός εντοπίζονται στο φυσικό αέριο με 78,5%, στο ηλεκτρικό ρεύμα με 71,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, το πετρέλαιο θέρμανσης με 41%, στα καύσιμα με 23,2%, στα λαχανικά με 15,2% και στο Αρνί και το κατσίκι με 14,4%.

    Από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του μηνός Φεβρουαρίου 2022 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2021 προέκυψε αύξηση 7,2% έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

    Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2022, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2022, παρουσίασε αύξηση 1,1% έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Προσωπικός Αριθμός: Ανακοινώθηκε η απόδοσή του σε 5 εκατ. πολίτες – Πότε θα λάβετε τον δικό σας

    Αυτόματα αποκτούν πλέον Προσωπικό Αριθμό (ΠΑ), οι πολίτες που δεν τον...

    Στις 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής στην Πάτρα – Παρών ο Ν. Ανδρουλάκης

    Είναι μια πολιτική διαδικασία ανάδειξης των ζητημάτων που απασχολούν...

    Πάτρα: Εκατοντάδες για το τελευταίο αντίο στην δικηγόρο Τέτη Τζαμαλούκα – φωτό

    Εκατοντάδες Πατρινοί είπαν σήμερα το μεσημέρι το στερνό αντίο...