Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Γιώργος Πετρίδης

    Ημερομηνία:

    Στο πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός χώρος, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο σκηνοθέτης Γιώργος Πετρίδης.

    Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

    «Έφυγε στις 5-3 ο σπουδαίος σκηνοθέτης και φίλος μας Γιώργος Πετρίδης… Ένας από τους πρώτους που μου εμπιστεύτηκαν ρόλους στην τηλεόραση και στη μεταγλώττιση. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Του οφείλουμε πολλοί πολλά!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook.

    Η ανάρτησή του

    Λίγα λόγια για τον Γιώργο Πετρίδη

    Γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Σπούδασε Κινηματογράφο στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (1952-1955) με δασκάλους τους Γρηγόρη Γρηγορίου, Ιάκωβο Καμπανέλλη, Μίνω Βολανάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Κάρολο Κουν, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μάριο Πλωρίτη, Γιάννη Τσαρούχη, Ίωνα Νταϊφά, κ.ά.

    Οργάνωσε και δίδαξε στο σεμινάριο «Δημιουργία Ταινίας» σε 6 κύκλους σπουδών στη Σχολή της Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ» σε συνεργασία με τη Μαριλίζ Ριτσάρδη (2001 – 2002), ενώ από το 1997 δίδασκε στις Σχολές του ΑΝΤ1 Ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου και Κινηματογραφική Τεχνολογία.

    Από το 1954, εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε περισσότερες από 50 ταινίες με τους σκηνοθέτες Ίωνα Νταϊφά, Γρηγόρη Γρηγορίου, Ντίμη Δαδήρα, Δημήτρη Ιωαννόπουλο, Γιάννη Δαλιαννίδη, Αλέκο Σακελλάριο κ.ά

    Ο ίδιος σκηνοθέτησε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σειρές της τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων τα φιλμ «Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966), Τα παιδιά του Λιμανιού (1969) και Αριστοτέλης ο Επιπόλαιος (1970), Ο Μεθοριακός Σταθμός (1974-1981).

    Από το 1992 ήταν παντρεμένος με την Μαριλίζ Ριτσάρδη. Ο σκηνοθέτης Φώτης Πετρίδης είναι γιος του από τον πρώτο του γάμο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ένοχος ο Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια – Oδηγείται στη φυλακή

    Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο Κώστας Δόξας για...

    Τα μποφόρ και οι βροχές του Φεβρουαρίου ρίχνουν τις τιμές του ρεύματος για τον Μάρτιο, από τα 108 στα 80 ευρώ η μεγαβατώρα

    Τον δρόμο για χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος ανοίγει τον Μάρτιο η αυξημένη...

    Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος αποκάλυψε ότι ο Στέλιος Μάινας μπαίνει στον «Άγιο έρωτα»

    Ένα επικό spoiler έδωσε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος και αναφέρθηκε σε μία...