Ακρίβεια: Ανεβαίνει τις επόμενες μέρες η τιμή του ψωμιού – Πού μπορεί να φτάσει

    Ημερομηνία:

    Στη δίνη των αυξήσεων του ενεργειακού κόστους και των τιμών πρώτων υλών βρίσκεται το λιανεμπόριο, με τις αυξήσεις σε βασικά προϊόντα να αποτυπώνονται πλέον στις τσέπες των καταναλωτών.

    Φλίγκος

    «Η τιμή των αλεύρων έχει εκτιναχθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες» είπε στο Mega ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλη Μούσιος. «Οι πρώτες παράλαβες των μαλακών σιτηρών την προηγούμενη εβδομάδα ήταν έως και 60% επάνω. Το μικρό τσουβάλι από 13 – 15 ευρώ που ήταν παλιά, ξεπέρασε τα 22 ευρώ» πρόσθεσε.

    ICECAP

    «Το 20% των μαλακών σιτηρών το εισάγουμε από την Ουκρανία, το 10% από τη Ρωσία και το 5% από τη Μολδαβία», σημείωσε ο κ. Μούσιος, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις σε βασικά είδη, όπως το ψωμί, θα είναι αναπόφευκτες. «Υπάρχουν και αγορές Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Σερβία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, όμως όλες αυτές οι χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους και δεν κάνουν εξαγωγές» ανέφερε.

    «Θα δούμε τις επόμενες ημέρες, μόλις παραλάβουν τα άλευρα με αυξημένες τιμές, αυξήσεις» είπε για την τιμή του ψωμιού. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποιες θα είναι οι αυξήσεις, ο κάθε συνάδελφος θα εκτιμήσει, αλλά σίγουρα δε θα σταματήσουμε εδώ. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει που θα φτάσουν οι αυξήσεις. Τίποτα δεν αποκλείεται» είπε ο κ. Μούσιος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οικογενειακές Επιχειρήσεις: Όταν η Αγάπη για την Οικογένεια Σκοτώνει την Επιχειρηματικότητα

    Ας το παραδεχτούμε: η οικογενειακή επιχείρηση είναι σαν το...

    Επίσκεψη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θεόδωρου Λουλούδη στη διεθνή έκθεση DEFEA 2025

    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Θεόδωρος Λουλούδης, επισκέφθηκε...

    Ζακ Γιαντεγκάρι: Ο έφηβος-ιδιοφυΐα που δημιούργησε app αξίας 30 εκατ. αλλά απέρριψαν κορυφαία πανεπιστήμια

    Στα 18 του, ο Ζακ Γιαντεγκάρι έχει ήδη κατακτήσει κάτι που...

    ΠΑΤΡΑ: Μείζον θέμα στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” – Μειώνονται τα χειρουργικά “τραπέζια” – Διαμαρτυρίες ιατρών

    Της Σοφίας Καυκοπούλου Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου...