Με τις τιμές να έχουν πάρει την ανηφόρα το τελευταίο διάστημα τόσο στην ενέργεια όσο και στις πρώτες ύλες, τα καταστήματα εστίασης έχουν οδηγηθεί στο σημείο να μην μπορούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις και να αναγκάζονται να… αλλάξουν τιμοκαταλόγους με τις νέες τιμές να έχουν ανοδική πορεία. Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να κινούνται πιο επιφυλακτικά, σκεπτόμενοι την τσέπη τους.
Από τις αναπόφευκτες αυξήσεις, δεν μπόρεσε να γλιτώσει ούτε το «εθνικό» μας φαγητό, το σουβλάκι, ο γύρος αλλά και ο γύρος. Ηδη τα καταστήματα εστίασης της πρωτεύουσας έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 10%, αφού είναι χαρακτηριστικό πως πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και το κρέας έχουν σημειώσει αύξηση ακόμα και 30%. Στην Αθήνα, οι τιμές στο «πιτόγυρο» κυμαίνονταν το προηγούμενο διάστημα στα 3 με 3,5 ευρώ, ενώ πλέον με τις ανατιμήσεις έχουν φτάσει 3,5 με 3,9 ευρώ!
Στην Αχαΐα πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαφοροποίηση στις τιμές του γρήγορου φαγητού. Το σουβλάκι κυμαίνεται από το 1,5 έως το 1,9 ευρώ, ενώ το πιτόγυρο από 2,2 έως 2,8 ευρώ.
