Aίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η Αστυνομία Αττικής, όταν είχε πεθάνει η 3,5 ετών δεύτερη κόρη της οικογένειας, είχε ζητήσει από την ιατροδικαστή ενδελεχή έλεγχο. Το σχετικό έγγραφο ανέφερε τα εξής:
«Σας αποστέλλουμε το πτώμα της ανήλικης Μαρίας Ελένη Δασκαλάκη, ηλικίας 3 ετών και 8 μηνών. Θέλουμε να γνωρίσετε σε εμάς:
- Απεβίωσε από φυσικό ή βίαιο θάνατο;
- Αν πρόκειται για βίαιο θάνατο ποια τα δηλωτικά του σημεία;

- Ποιος ο πιθανός χρόνος του θανάτου και ποια η αιτία του;
- Ότι άλλο διαπιστώσετε από την επιστημονική σας πείρα.
Συμπληρωματικές πληροφορίες: Το ανήλικο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας μέχρι πριν τη νοσηλεία του. Στις 30 Μαρτίου 2019 μεταφέρθηκε από την Πάτρα στο «Αγλαϊα Κυριακού» όπου διαπιστώθηκε λευχαιμία πρώιμου σταδίου. Στις 4 Απριλίου μεταφέρθηκε στο ογκολογικό ΕΛΠΙΔΑ για περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση της πάθησης. Από 4/4 έως και 13/4 η κατάσταση της υγείας της παρουσίαζε βελτίωση και οι εξετάσεις συνεχίζονταν μέχρι τις 13 Απριλίου ώρα 18.05 το απόγευμα οπότε και το παιδί πέθανε, πιθανόν από καρδιακή ανακοπή».
Το έγγραφο είναι τυποποιημένο. Όμως αυτό που πιστοποιεί είναι ότι η Μαλένα… παρουσίαζε βελτίωση και πέθανε ξαφνικά. Αυτό αποτελούσε «μυστήριο» και για τους αστυνομικούς.
