Ουκρανία: Στους 53 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό στο Τσερνίχιβ

    Ημερομηνία:

    Τους 53 έφτασαν οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Τσερνίχιβ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας σήμερα Πέμπτη (17/3), ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 22η ημέρα. «Υποστήκαμε μεγάλες απώλειες, 53 πολίτες σκοτώθηκαν χθες», επεσήμανε ο Βιάτσεσλαβ Κλάους.

    Όπως είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Βολοντίμιρ Νιντζέλσκι με ανάρτησή του στο Facebook: «Σήμερα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια ύπουλη επίθεση με οβίδες πυροβολικού σε κατοικημένη συνοικία του Τσερνίχιβ. Οι οβίδες έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο και θραύσματα έπεσαν έξω από το κατάστημα όπου περίμεναν οι πολίτες».

    Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, από την πλευρά της, είχε ανακοινώσει επίσης χθες πως «ρωσικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 10 ανθρώπους οι οποίοι περίμεναν στην ουρά για ψωμί στο Τσερνίχιβ».

     

    Στο μεταξύ η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρίνα Βερεστσούκ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξουν σήμερα εννέα «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» για την απομάκρυνση αμάχων από διάφορες ουκρανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Μαριούπολη, την οποία πολιορκεί εδώ και ημέρες ο ρωσικός στρατός.

    Στάσιμη η ρωσική εισβολή
    Στο μεταξύ η υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραμένει σε μεγάλο βαθμό στάσιμη σε όλα τα μέτωπα με τις ρωσικές δυνάμεις να υφίστανται βαριές απώλειες και να επιτυγχάνουν μηδαμινή πρόοδο από ξηράς, θαλάσσης και αέρος τις τελευταίες ημέρες.

    «Η ουκρανική αντίσταση παραμένει σταθερή και καλά συντονισμένη. Η μεγάλη πλειονότητα του ουκρανικού εδάφους, περιλαμβανομένων όλων των μεγάλων πόλεων, παραμένει σε ουκρανικά χέρια», όπως αναφέρεται.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα στην Ιταλία: Επί ποδός αστυνομία, στρατός και δύτες

    Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου...

    Αισιοδοξία για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου Αιγείρας

    Η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Αιγείρας που αντιμετωπίζει...

    Τάσος Ξιαρχό: Συνελήφθη στο Μπαλί – Έμεινε 5 ημέρες στο κρατητήριο

    Ο Τάσος Ξιαρχό ταξίδεψε τη Μεγάλη Πέμπτη στο Μπαλί προκειμένου να...

    ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα»

    «Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την...