Αλλάζουν τα τεστ στα σχολεία! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

    Ημερομηνία:

    Τα τεστ στα σχολεία παραμένουν, όμως μειώνεται ο αριθμός τους ανά εβδομάδα. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    «Αυτό που επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ότι το testing πρέπει να παραμείνει. Εμείς είμαστε από τις χώρες που έχουμε μείνει πολύ ψηλά στο testing και απλώς έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε πιο στοχευμένο. Αλλά είμαστε σε υψηλό νούμερο» είπε ο υπουργός Υγείας.

    «Αυτό για το οποίο συνεδριάζουν οι ειδικοί στην Επιτροπή είναι, ακριβώς λόγω αυτής της μετάλλαξης, να παραμείνουν τα τεστ στα σχολεία αλλά μπορούμε να γυρίσουμε από τα δύο στo ένα self test την εβδομάδα» πρόσθεσε, αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον 2 και στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής.

    «Οι οδηγίες οι οποίες δίνονται είναι ότι όταν υπάρχει υπέρμεταδοτικότητα του ιού, τα τεστ θα πρέπει να είναι πιο στοχευμένα και θα πρέπει να εστιάσουμε στην παρακολούθηση του κατά πόσο έχουμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Ωστόσο, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, δεν παρατηρείται επιβάρυνση στο ΕΣΥ αυτήν τη στιγμή, τόνισε ο Υπουργός, καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση στις νοσηλείες και ο δείκτης των διασωληνωμένων συνεχώς βαίνει μειούμενος.

    «Πράγματι, υπάρχει άνοδος των κρουσμάτων και εκτιμάται ότι στηρίζεται σε δυο παράγοντες. Πρώτον, ότι αρχίζει να επικρατεί σιγά-σιγά η υπομετάλλαξη της Όμικρον που είναι πιο μεταδοτική και δεύτερον, ότι πλέον κατά βάση, όπως γνωρίζετε, σχεδόν το σύνολο των μέτρων που συνδέονται με τη διασκέδαση έχουν αρθεί».

    Πάντως, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά σίγουρα έχει χαρακτηριστικά ως προς τη νόσηση που μας κάνουν πιο αισιόδοξους».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «ΠΕΤΡΩΤΟ 2025… Μουσικοχορευτική βραδιά!

    Οργανώνεται και φέτος από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μεσσάτιδας...

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: «Νεκροτοµές στην αναµονή και κατ’ επιλογή»

    Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο που γίνονται οι νεκροτοµές...

    Από νομίσματα μέχρι μαχαιροπίρουνα: Όλα τα παράξενα που έχουν βρεθεί στα ανθρώπινα στομάχια

    Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο παράξενα ευρήματα σε στομάχια...

    Αυτό είναι το φρούτο που τονώνει το σώμα και μειώνει τη κόπωση πιο πολύ και από τον καφέ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%ce%bd%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8e%ce%bc/