Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Ο Πούτιν πρέπει να χαρακτηριστεί εγκληματίας πολέμου

    Ημερομηνία:

    Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ δήλωσε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να χαρακτηριστεί εγκληματίας πολέμου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    «Κάνω έκκληση σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσουν πως ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου», δήλωσε ο Ρέζνικοφ μέσω βιντεοσύνδεσης. Παρέθεσε παραδείγματα όπως αυτό που αποκάλεσε ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σε ένα θέατρο χθες, Τετάρτη, όπου είχαν βρει καταφύγιο 1.200 γυναίκες και παιδιά, όπως είπε.

    Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας είπε ακόμη πως η Ρωσία χρησιμοποιεί τη Λευκορωσία ως επιμελητειακό κόμβο για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον της Ουκρανίας και επανέλαβε την έκκληση να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία προκειμένου να προστατευθεί η χώρα.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν εγκληματία πολέμου, σχόλια που χαρακτήρισε «ασυγχώρητα» το Κρεμλίνο. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους και το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα δήλωσε χθες ότι δεν επιτέθηκε στο θέατρο.

    Η ΕΕ δεν έχει φθάσει ακόμη τόσο μακριά όσο ο Μπάιντεν. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε στις 10 Μαρτίου πως ο βομβαρδισμός ενός μαιευτηρίου στη νότια Ουκρανία μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λαμπαδηδρόμος η Ράνια Τζίμα: «Είναι τεράστια τιμή & χαρά»

    Στη λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina...

    55χρονος κυνήγησε και μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

    Στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκε μία γυναίκα...

    Πάτρα: Εκλεισαν την Πατρών Πύργου που εγκαινιάστηκε σήμερα! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

    Εκλεισαν χωρίς οχήματα (περπάτησαν μέχρι την Εθνική) την νέα...

    Πάτρα: Και άλλες συλλήψεις ρομά – Ανήλικα είχαν ρημάξει την Πάτρα! 22 προσαγωγές – 14 συλλήψεις

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση που...