Πώς θα εισπράξουμε την επιδότηση της βενζίνης σε 3 βήματα – Τι ισχύει για το πετρέλαιο και το υγραέριο

    Ημερομηνία:

    Τι θα γίνει τελικώς με τα καύσιμα; Πρακτικά θα εισπράξουμε 13 ευρώ ανά μήνα ή 40 ευρώ στο τρίμηνο για να αγοράσουμε καύσιμο, ενώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα υποχωρήσει για όλους κατά 15 λεπτά το λίτρο, προκειμένου να επανέλθει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

    Αν παραταθεί λοιπόν και για τον Απρίλιο η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου (σ.σ από σήμερα υπάρχει και πάλι τιμή αμόλυβδης κάτω από 2 ευρώ στα πρατήρια), μπορούμε να ποντάρουμε στο ότι μαζί με την ενίσχυση, η τιμή ανά λίτρο –έστω και γι’ αυτά τα 60 λίτρα τον μήνα που επιδοτούνται- θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

    1o βήμα: Υποβολή αίτησης.

    Για να δοθεί η ενίσχυση το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει, σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr, το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης. Η επιδότηση θα δίδεται για ένα όχημα ανά οικογένεια.

    Έτσι, αν το νοικοκυριό έχει δύο αυτοκίνητα (ένα στο όνομα του συζύγου και ένα στο όνομα της συζύγου) η κάρτα θα εκδίδεται στο όνομα του ενός (όποιος κάνει την αίτηση με τους κωδικούς Taxis). Μέσω της πλατφόρμας θα ελέγχεται αν πληροί ο ενδιαφερόμενος το εισοδηματικό κριτήριο και αν υπάρχει ιδιοκτησία αυτοκινήτου. Η πλατφόρμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί αρχές Απριλίου. Το όχημα θα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία (δηλαδή να μην έχουν κατατεθεί οι πινακίδες και να είναι ασφαλισμένο κάτι που επίσης θα ελέγχεται μέσω της πλατφόρμας.

    2ο βήμα: Έκδοση freedom pass.

    Όπως συνέβη και στην πανδημία, οι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα έχουν το δικαίωμα να εξαργυρώσουν το ποσό της επιδότησης στα πρατήρια οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουν μέχρι τον Ιούνιο. Το ποσό θα εμφανιστεί στην εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου και η εξαργύρωση θα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε καύσιμο στο πρατήριο. Άρα, λαμβάνουν χρήματα και αυτοί που χρησιμοποιούν πετρέλαιο και αυτοί που καταναλώνουν βενζίνη ή υγραέριο. Το ποσό που θα πιστώνεται στην κάρτα θα εξαρτάται από το όχημα και τον τόπο διαμονής:

    · 30 € ΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ

    · 35 € ΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΣΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    · 40 € ΓΙΑ ΙΧ

    · 50 € ΓΙΑ ΙΧ ΣΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    Πώς προκύπτουν αυτά τα ποσά; Από τον πολλαπλασιασμό της μέγιστης ποσότητας (180 λίτρα στο τρίμηνο) με το ποσό της επιδότησης που διαμορφώνεται στα 22 λεπτά το λίτρο για την ηπειρωτική Ελλάδα και στα 28 λεπτά το λίτρο για την νησιωτική χώρα που έχει και υψηλότερες τιμές.

    3ο βήμα: Κατάθεση των χρημάτων στον λογαριασμό

    Όσοι δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή κινητού τηλεφώνου, θα μπορούν να ζητήσουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

    Ενώ το παραπάνω ποσό θα αφορά σε τρεις μήνες (σ.σ δηλαδή πρακτικά θα γίνει ένα δωρεάν γέμισμα του μισού ρεζερβουάρ) ειδικά για το πετρέλαιο κίνησης θα υπάρξει μια επιδότηση 15 λεπτών ανά λίτρο στα διυλιστήρια και στους εισαγωγείς πετρελαιοειδών ώστε να μεταφερθεί στην τιμή λιανικής. Άρα, το πετρέλαιο κίνησης θα πέσει κατά 15 λεπτά (από τα επίπεδα τιμής που θα έχει τον Απρίλιο) και για όλο τον μήνα θα παραμείνει μειωμένο κατά 15 λεπτά. Από τον Μάιο, αυτά τα 15 λεπτά θα σταματήσουν και η τιμή θα επανέλθει ψηλά. Αυτή την ενίσχυση των 15 λεπτών θα την δικαιούνται όλοι, με προφανή στόχο να στηριχτεί το αυξημένο μεταφορικό κόστος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντίατρος νάρκωσε και βίασε μοντέλο – Τη μετέφερε σπίτι του και την κακοποίησε

    Μία γυναίκα, που εργάζεται ως μοντέλο στην Ρουμανία, δεν...

    Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; Η επιστήμη απαντά

    Εντάξει, για τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα τσιπς...

    ΗΠΑ: Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα – «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»

    Οι Αρχές στην Αλαμπάμα χρησιμοποίησαν αέριο άζωτο για την...

    Νότιος Κορέα: Ποια είναι η 80χρονη που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος

    Η 80χρονη Τσόι Σουν Χουά γεννήθηκε σχεδόν μια δεκαετία...
    Best Shop