Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι γυναίκες γίνονται στόχοι μαστροπών», προειδοποιεί μέλος των Femen

    Ημερομηνία:

    Η μαχητική ουκρανή φεμινίστρια Ίνα Σεβτσένκο, μία από τις ακτιβίστριες των Femen, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τύχη των γυναικών στην Ουκρανία, οι οποίες «παίρνουν τα όπλα» ή επιχειρούν «να διαφύγουν με τα παιδιά τους» και μπορεί να γίνουν στόχοι «μαστροπών στα σύνορα».

    «Οι γυναίκες είναι πολύ δραστήριες, βρίσκονται στο μέτωπο, παίρνουν τα όπλα, βοηθούν, σώζουν ζωές και δίνουν τη ζωή μέσα σε καταφύγια ή μέσα σε μαιευτήρια, τα οποία βομβαρδίζονται», δηλώνει η 31χρονη γυναίκα που ζει εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια στο Παρίσι.

    «Τις κυνηγούν μαστροποί στα σύνορα»

    Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι γυναίκες γίνονται στόχοι μαστροπών», προειδοποιεί μέλος των Femen

    «Γίνονται στόχοι στην Ουκρανία ως άμαχες και αυτές που προσπαθούν να διαφύγουν από την Ουκρανία με τα παιδιά τους, τις κυνηγούν μαστροποί στα σύνορα», προσθέτει μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Ομάδες μαστροπών φθάνουν από τη Γερμανία στα πολωνικά σύνορα για να επωφεληθούν από την εξαθλίωση αυτών των γυναικών», λέει η Ίνα Σεβτσένκο, η οποία κατάγεται από τη Χερσώνα (νότια Ουκρανία) όπου ζει η οικογένειά της. «Οι γυναίκες προσωποποιούν τα βάσανα της Ουκρανίας και ταυτόχρονα την αντίσταση».

    «Αυτός ο πόλεμος είναι μια εκδίκηση εναντίον του ουκρανικού λαού ο οποίος θέλει να αποκοπεί από το σοβιετικό παρελθόν του που συνδέεται με τη Ρωσία, ο οποίος θέλει να χειραφετηθεί, να κάνει να αναβιώσει η εθνική ταυτότητά του και έχει εκδηλώσει τις ευρωπαϊκές και δημοκρατικές φιλοδοξίες του. Είναι μια εκδίκηση, μια απόπειρα να τιμωρηθεί ο λαός», προσθέτει.

    «Η γιαγιά μου ήταν τεσσάρων ετών όταν οι Ναζί έφθασαν στο χωριό της στη δυτική Ουκρανία. Σήμερα πρέπει να κρυφτεί για άλλη μια φορά από το ρωσικό στρατό που προσπαθεί να εξαλείψει αυτό το λαό».

    Η Ίνα Σεβτσένκο είναι από τα πιο γνωστά μέλη των Femen, ενός ριζοσπαστικού φεμινιστικού κινήματος γνωστού για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες του και για θεαματικές -και συχνά αμφιλεγόμενες- δράσεις.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Η πορεία των αναρχικών για το Ιράν -φωτο

    Από τον Δυσήνιο Ιππο ανακοινώθηκε: Φωτογραφίες από το μπλοκ...

    Ο γιος του Τομ Χανκς ταξίδεψε με το ελληνικό του διαβατήριο στην Κολομβία και δεν μπορεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ: Ελευθερώστε με

    Ο γιος του Τομ Χανκς λέει ότι εγκλωβίστηκε στην Κολομβία χωρίς έγκυρο διαβατήριο για να...

    Μυστικός γάμος για ζευγάρι ηθοποιών; Παντρεύτηκαν;

    Η Ζεντάγια και ο Τομ Χόλαντ είναι παντρεμένοι, σύμφωνα με τον...

    Διαζύγιο «βόμβα» για Έλληνα πρωταγωνιστή; Χωρίζει μετά από 25 χρόνια;

    Σαν βόμβα «έσκασε» δημοσίευμα περί χωρισμού γνωστού ηθοποιού μετά...