Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ξανά στη φυλακή ο Κορκονέας – Θα περάσει από νέα δίκη

    Ημερομηνία:

    Στη φυλακή οδηγείται ξανά ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, σχεδόν 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που έκανε δεκτή, σύμφωνα με πληροφορίες, την αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

    Το Δικαστήριο αναίρεσε, λόγω έλλειψης απαιτούμενης αιτιολογίας, την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, κατά το μέρος που αναγνώρισε στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «σπάζοντας» έτσι τα ισόβια.

    Κατόπιν τούτου, αναιρέθηκε η απόφαση και ως προς το σκέλος της ποινής και παραπέμφθηκε η υπόθεση, κατά το αναιρούμενο αυτό μέρος της, για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως.

    Έτσι, 2,5 έτη μετά την αποφυλάκισή του, ο Κορκονέας θα οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πρωταθλήτριες στα δάνεια οι ελληνικές τράπεζες

    Η σημαντική ενίσχυση των εργασιών των πιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώνει...

    Yπ. Ανάπτυξης: Πώς θα προχωρήσει στην ανάκτηση επιδοτήσεων ύψους 500 εκατ.

    Ποσό που ενδέχεται να φτάσει έως και το μισό δισεκατομμύριο...

    Διεθνές κάλεσμα για δράση στην Ερυθρά Θάλασσα: SOS από την παγκόσμια ναυτιλία

    Η νέα κρίση ασφαλείας στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά τις πρόσφατες φονικές...