Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου

    Ημερομηνία:

    Πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο δημοσιογράφος, Νίκος Νικολάου.

    Ο εκλιπών, στα 47 χρόνια της καριέρας του, εργάστηκε σε μεγάλες εφημερίδες και ταύτισε το όνομά του με την οικονομική δημοσιογραφία.

    Ποιος ήταν

    Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Νικολάου διετέλεσε διευθυντής της «Καθημερινής», της οποίας ήταν στέλεχος από την εποχή της Ελένης Βλάχου, ενώ είχε κεντρικό ρόλο στη διάσωση της εφημερίδας την περίοδο Κοσκωτά, με την μεταβίβασή της στον Αριστείδη Αλαφούζο. Ανέλαβε τη διεύθυνση της Καθημερινής το 1989 και προχώρησε σε καινοτομίες και στον εκσυγχρονισμό της εικόνας του φύλλου.

    Επιπλέον, υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος του «Βήματος», του οποίου διεύθυνε την οικονομική έκδοση. Είχε εργαστεί, επίσης, ως οικονομικός συντάκτης στη «Ναυτεμπορική», το «Εξπρές», την «Αυγή» και πολλές άλλες εφημερίδες.

    Είχε γεννηθεί το 1931 στη Χαλκίδα, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Ήταν εξόριστος από το ’51 μέχρι το ’55 στον Άη Στράτη και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα την 1.09.1955 στην «Αυγή».

    Ήταν άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τα ταξίδια και είχε γυρίσει όλον τον κόσμο.

    Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει μία κόρη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νεκρός 23χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι

    Ένας 23χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στην Εύβοια, μετά από μαχαίρωμα.  Ο...

    10 γυναίκες που έγιναν η φαντασίωση κάθε άνδρα στον πλανήτη!

    Σίγουρα σε όλους μας αρέσει μια καλή ταινία, ωστόσο...

    Nίκη των κατοίκων: Ανακλήθηκε η άδεια για την ανεμογεννήτρια στην Ζήρια

    Η Συντονιστική Ομάδα Ζήριας ανακοινώνει με ικανοποίηση ότι, κατόπιν...

    Ένταση και υψηλοί τόνοι στην τηλεδιάσκεψη των βουλευτών της ΝΔ με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ – “Πυρά” και από Αλεξοπούλου – Κατσανιώτη

    Ένα μάλλον δύσκολο απόγευμα περνά ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γρηγόρης...