ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν θα προτείνει αύξηση φόρων στους δισεκατομμυριούχους

    Ημερομηνία:

    Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προτείνει να φορολογηθούν περισσότερο οι πλουσιότεροι Αμερικανοί, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023 που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

    Φλίγκος

    Η πρόταση της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον «ελάχιστο φόρο στα εισοδήματα των δισεκατομμυριούχων» αφορά τους περίπου 700 πλουσιότερους Αμερικανούς, θεσπίζοντας έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 20% για εισοδήματα άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

    «Ο ελάχιστος φόρος εισοδήματος για τους δισεκατομμυριούχους θα εξασφαλίσει ότι οι πλουσιότεροι Αμερικανοί θα πληρώνουν τουλάχιστον 20% φόρους για το σύνολο των εισοδημάτων τους», αναφέρει το σχέδιο του Λευκού Οίκου που φέρεται να έλαβε η εφημερίδα.

    «Με αυτόν τον ελάχιστο φόρο, οι πλουσιότεροι Αμερικανοί δεν θα υπόκεινται πλέον σε φορολογικό συντελεστή χαμηλότερο εκείνου των καθηγητών ή των πυροσβεστών», επισημαίνεται.

    ICECAP

    Αυτό το νέο μέτρο, το οποίο για να υιοθετηθεί χρειάζεται την έγκριση του Κογκρέσου, υπολογίζεται ότι μπορεί να εξασφαλίσει έως και 360 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον έσοδα μέσα σε μια δεκαετία.

    Σύμφωνα με μελέτη της αμερικανικής κυβέρνησης το περασμένο φθινόπωρο, 400 δισεκατομμυριούχοι πλήρωσαν κατά μέσο όρο μόλις 8,2% των εισοδημάτων τους σε φόρους μεταξύ 2010 και 2018, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τα περισσότερα νοικοκυριά στις ΗΠΑ.

    Η φορολόγηση των πλουσιότερων αποτελούσε μείζον θέμα για τους Δημοκρατικούς προεκλογικά. Με το συγκεκριμένο σχέδιο, η κυβέρνηση Μπάιντεν φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά τη φορολογική βάση για τους αμερικανούς δισεκατομμυριούχους.

    Για παράδειγμα, ο επικεφαλής της Tesla και ιδρυτής της SpaceX Ίλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θα κληθεί να πληρώσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον σε φόρους, ενώ ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα, σύμφωνα με υπολογισμούς του οικονομολόγου Γκάμπριελ Ζούκμαν από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τέλη κυκλοφορίας: 10.000 έως 30.000 ευρώ «διόδια» από 30 Σεπτεμβρίου

    Τέλος τα ΙΧ που κυκλοφορούν χωρίς να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Μια...

    «Συγκρατημένη αισιοδοξία» φέτος για τον ελληνικό τουρισμό – Οι τρεις προκλήσεις

    «Συγκρατημένη αισιοδοξία» εν μέσω πάντως σημαντικών προκλήσεων και αβεβαιοτήτων...

    ΝΟΚ: Ποιοι χτίζουν με τα μπόνους χωρίς να πληρώσουν και ποιοι με πληρωμή – Οι 5 κατηγορίες κατόχων οικοδομικών αδειών

    Σε πέντε κατηγορίες διαχωρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τους κατόχους οικοδομικών...

    Συνεχείς οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα – Η ακρίβεια ο Νο1 εχθρός των καταναλωτών

    Η ακρίβεια συνεχίζει ακάθεκτη σύμφωνα και με τα νέα...