Η στιγμή της τραγικής αλήθειας έφτασε για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, με την μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου να κατηγορείται για τη δολοφονία της.
Μετά από μια σειρά δηλώσεων της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία σχολιάστηκε έντονα για στάση απάθειας και ψυχρότητας, η κοινή γνώμη έδειξε να μην πείθεται με τα λεγόμενά της, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το TLIFE επικοινώνησε με τον γνωστό Ψυχίατρο- Ψυχοθεραπευτή, Δημήτρη Παπαδημητριάδη ο οποίος σχολίασε την στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ περιέγραψε την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που κατηγορούνται για τόσο βαριές εγκληματικές πράξεις.
«Μπορούμε αρχικά να διατυπώσουμε μια άποψη η οποία δεν μπορεί να είναι ακριβής, εφόσον αυτή τη γυναίκα δεν έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής από ειδικό ψυχίατρο», ξεκαθάρισε αρχικά ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για την εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου και την στάση της όλο αυτό το διάστημα: «Υπάρχουν κοινοί παρονομαστές πίσω από αυτές τις συμπεριφορές και με άλλα εγκλήματα που έχουν συμβεί παγκοσμίως. Στις περιπτώσεις αυτές αντιμετωπίζουμε διαταραγμένες προσωπικότητες. Άνθρωποι με ασταθή συναισθήματα, οι οποίοι έχουν την ανάγκη να βρίσκονται στο επίκεντρο, να δημιουργούν ένα γαϊτανάκι γύρω από τους εαυτούς τους, με τους ανθρώπους από το περιβάλλον τους.
Ίσως προβαίνουν σε χειριστικές ενέργειες, εργαλειοποιώντας σημαντικούς ανθρώπους από τη ζωή τους, ακόμη και τα παιδιά τους, προκειμένου να επιτύχουν αυτόν τον σκοπό. Απολαμβάνουν και επιθυμούν να έχουν επάνω τους το ενδιαφέρον και την προσοχή των άλλων γιατί αισθάνονται οι ίδιοι πολύ αδικημένοι από την ίδια τη ζωή», αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης.
«Ρούλα Πισπιρίγκου – Ήταν μητέρα που εργαλειοποίησε τα παιδιά της»
Για την εγκληματική πράξη για την οποία κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι με διαταραχή προσωπικότητας, η ανάγνωση των ανθρωπίνων σχέσεων είναι πολύ διαστελλομένη σε σχέση με την ανάγνωση που κάνει ένας μέσος άνθρωπος. Αυτό δεν συνεπάγεται με το ότι δεν υπάρχει επίγνωση της εγκληματικής φύσης, όταν υπάρχουν εγκληματικές ενέργειες. Σημαίνει όμως ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται την αξία του εαυτού τους και την ουσία των σχέσεων, είναι πολύ διαφορετικός.
Αυτή η μητέρα εργαλειοποίησε τα παιδιά της. Δεν ήταν η μητέρα η οποία θα θυσιαστεί για τα παιδιά της, αλλά η μητέρα που θα θυσιάσει τα παιδιά της, προκειμένου να καλύψει τις δικές της ανάγκες, σε σημείο να τα θυσιάσει και από τη ζωή τους.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ανάγκη του να στρέψει την προσοχή και το ενδιαφέρον επάνω της, η σκέψη για τις επιπτώσεις των πράξεών της, ίσως βρισκόταν μακριά», αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης για το προφίλ των συγκεκριμένων ανθρώπων, όπως η Ρούλα Πισπιρίγκου.
«Ένα παιχνίδι για να ξεφύγει από το έγκλημα»
Για την στάση της 33χρονης κατηγορουμένης απέναντι στα ΜΜΕ αλλά και την ψυχρότητά που διατηρούσε μιλώντας για τα παιδιά της, ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης κάνει λόγο για μεγάλη εμπιστοσύνη που πιθανότατα να είχε προς τον εαυτό της, νιώθοντας πλέον σίγουρη που δεν θα αποκαλύπτονταν οι πράξεις της.
«Η ανάγνωση της πραγματικότητας είναι πολύ στρεβλή από την συγκεκριμένη γυναίκα. Ίσως υπάρχει και ένα παιχνίδι να ξεφύγουν από το έγκλημα. Υπάρχει και μια σιγουριά πολλές φορές ότι η εγκληματική τους πράξη δεν θα γίνει γνωστή, επομένως δημιουργείται μέσα τους μια εμπιστοσύνη προς τις ικανότητές τους και στους χειρισμούς τους.
Σε αυτές τις περιπτώσεις μας απασχολεί και αν υπάρχουν σαδιστικά στοιχεία. Αν υπάρχουν παιχνίδια με τον πόνο που προκαλούν στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους. Είτε πρόκειται για σωματικό, είτε για ψυχικό πόνο. Αυτοί οι άνθρωποι λαμβάνουν μια ικανοποίηση προφανώς μέσα από τον πόνο που δημιουργούν στους άλλους. Γι’ αυτό είδαμε και έναν πειραματισμό με τις δόσεις της ουσίας, πριν φτάσει στο έγκλημα», δηλώνει ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης.