«Στο πόδι» η Αμαλιάδα για το Πρωτοδικείο – Έντονες αντιδράσεις σε ο,τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

    Ημερομηνία:

    Ως εφιαλτική εξέλιξη φαντάζει για τους φορείς και τους πολίτες της Αμαλιάδας το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη διαβούλευση και το οποίο έχει στόχο την αλλαγή του καταστατικού και γεωγραφικού χάρτη των δικαστηρίων της χώρας, αφού ακούγεται έντονα πως το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας θα αποτελέσει «θύμα» του και παρά τις πολυάριθμες υποθέσεις και την καλή λειτουργία του θα «αφανιστεί».

    Την έντονη αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξέφρασε ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να ακούσουν τις αντιδράσεις πολιτών και φορέων οι κυβερνήσεις, τα υπουργεία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δήλωσε δε πως δεν είναι διατεθειμένος μαζί με τους πολίτες να επιτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης, ενώ σημείωσε πως το σχέδιο αυτό που μέχρι στιγμής παραμένει προφορικό τείνει να εξαντλήσει το νομό Hλείας και ειδικότερα την Αμαλιάδα.

    Eξέφρασε παράλληλα το φόβο του πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελειώσει τον κόσμο που ζει τη δεδομένη χρονική στιγμή δύσκολες στιγμές. Κλείνοντας, υποστήριξε πως πλέον ξεκινά ο αγώνας του δήμου και του νομού γενικότερα απέναντι σε μεταρρυθμίσεις που αρχίζουν και τελειώνουν στην Hλεία, ένας αγώνας σκληρός του οποίου τα αποτελέσματα είναι άγνωστα αλλά εξαρτώνται από τη δυναμική.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Σε ποιες παραλίες υπάρχουν ναυαγοσώστες

    Ο Δήμος Πατρέων, αναφέρει με ανακοίνωσή του, ότι "από την...

    ΣτΕ: Παραμένουν δεσμευμένοι οι λογαριασμοί 11μελούς σπείρας που έκανε μαϊμού συνταγογραφήσεις μέσα στην πανδημία

    Παραμένουν δεσμευμένοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και όλα τα περιουσιακά...

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Η γιορτή του πατέρα στην Εγλυκάδα

    Γιορτή του πατέρα σήμερα και το πρωί ετελέσθη Θεία...

    Διάσημα ζευγάρια που χώρισαν για να ξαναπαντρευτούν μεταξύ τους

    Ποιος είπε ότι ο έρωτας και ο γάμος είναι εύκολη υπόθεση;...