Συνέλαβαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα την πρώην υπουργό Τουρισμού της Ρουμανίας

    Ημερομηνία:

    Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση σύλληψης της πρώην υπουργού Τουρισμού της Ρουμανιας, Έλενας Ουντρέα η οποία βρίσκεται υπό κράτηση από τις βουλγαρικές Αρχές καθώς την περασμένη Πέμπτη προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα ενώ εις βάρος της εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση φυλάκισης έξι χρόνων για διαφθορά.

    Συγκεκριμένα, η Ουντρέα φέρεται να επιχείρησε να περάσει στη χώρα μας από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Προμαχώνα – Κούλατα το πρωί της περασμένης Πέμπτης , αμέσως μετά την τελική ετυμηγορία ρουμανικού δικαστηρίου που την καταδίκασε σε έξι χρόνια φυλάκισης για δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και φοροδιαφυγή σε αγώνα πυγμαχίας.

    Milf3

     

    Μια υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2018 αλλά είχε έρθει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2011 μετά από δημοσιογραφική έρευνα που διεξήχθη όταν η Έλενα Ουντρέα ήταν υπουργός. Πρόκειται για τον περίφημο φάκελο «Gala Bute» που είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στη Ρουμανία.

    Την πρώην υπουργό σταμάτησαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, Βούλγαροι αστυνομικοί, οι οποίοι και την έθεσαν υπό κράτηση στο Πετρίτσι για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο κέντρο κράτησης του Blagoevgrad.

    Milf10

    Ο δικηγόρος της, Tudorel Toader, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στη Ρουμανία από το 2017 έως το 2019, είχε καταθέσει έφεση ζητώντας την ακύρωση της προηγούμενης ποινής της το 2018.

    Το γεγονός ότι η Ουντρέα προσπάθησε να αποφύγει την εκτέλεση της ποινής της καταφεύγοντας στη Βουλγαρία δεν τιμωρείται από τη ρουμανική νομοθεσία, καθώς προηγουμένως δεν της είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

    Η Ουντρέα ήταν Υπουργός Τουρισμού από το 2008 έως το 2009 και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού από το 2009 έως το 2012.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η έκπληξη στην Ιωάννα Τούνη από τον σύντροφό της για τον έναν χρόνο σχέσης!

    Μία έκπληξη έκανε στην Ιωάννα Τούνη ο σύντροφός της για τον...

    Πάτρα: Η πίτα στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης – φωτό

    Εγραψε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης: Στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης σήμερα...

    Πάτρα: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην πίτα της ΕΛΠΙΔΑΣ -φωτό

    Εγραψε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης: Η «Ελπίδα», κάθε χρόνο ανοίγει...

    Σοβαρό επεισόδιο στη Χίο ανάμεσα σε Λιμενικό και διακινητές μεταναστών με τουλάχιστον 4 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες

    Σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στο πλήρωμα περιπολικού του Λιμενικού και...