Με πόσα κρούσματα θα κάνουμε Πάσχα και τα SOS για να μην κολλήσουμε στις γιορτές -Ο καθηγητής Τζανάκης εξηγεί

    Ημερομηνία:

    «Το μοντέλο μας δίνει μια περιορισμένη αυξητική διάθεση αυτή την εβδομάδα. Στη συνέχεια προβλέπεται να αρχίσει οριζοντίωση και να παρατηρηθεί μια μικρή πτώση των κρουσμάτων κοντά στο Πάσχα. Για τη Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται να έχουμε από 15.000 έως 18.000 κατά μέσο όρο ημερησίως», εξηγεί στο iefimerida.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΠΑΓΝΗ.

    Θάνατοι και διασωληνωμένοι παραμένουν σε «υψηλά» επίπεδα
    Οι «σκληροί» δείκτες, όμως, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. «Ο αριθμός των διασωληνωμένων θα παραμείνει σταθερός και οι θάνατοι θα κυμανθούν μεταξύ 50 και 60 κατά μέσο όρο ημερησίως.», αναφέρει.

    Αν και το φετινό Πάσχα θα είναι το πρώτο, μετά από δυο χρόνια, χωρίς περιορισμούς, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Όπως τονίζει ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, «Θα πρέπει απαραιτήτως να τηρήσουμε τα ατομικά προληπτικά μέτρα. Ανάμεσα σ’ αυτά ένα self test πριν από το πασχαλινό τραπέζι. Να ελέγξουμε με ποιους εκτός της οικογένειας θα κάνουμε παρέα και θα συναναστραφούμε. Όσοι εμφανίζουν συμπτώματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους και να περιορίζονται ακόμη και αν το τεστ βγαίνει αρνητικό. Επίσης, δεν θα ήταν κακό να φορέσουμε τη μάσκα σε περίπτωση συνωστισμού, όπως στην Ανάσταση, ακόμα και σε εξωτερικό χώρο».

    Σωστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων το Πάσχα
    Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί από τους πολίτες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια, μπαρ κλπ λόγω και των αυξημένων εξόδων της περιόδου. «Οι πολίτες θα πρέπει να διερευνούν αν τηρούνται ορθά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αν όσοι σερβίρουν ή βρίσκονται στην Παρασκευή φορούν τις μάσκες τους. Αν όλα αυτά τηρηθούν εκτιμώ ότι θα περάσουμε ένα σχετικά καλό Πάσχα».

    Προσοχή αυτή την περίοδο θα πρέπει να δοθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, στους ανθρώπους άνω των 70 ετών που είναι σε οίκους ευγηρίας και σε κλινικές νοσοκομείων, όπως οι αιματολογικές και οι ογκολογικές, οι οποίοι αποτελούν υψηλές ομάδες κινδύνου.

    «Πρέπει να βελτιώσουμε τα υγειονομικά μας πρωτόκολλα ως προς τους ευάλωτους. Να εμβολιαστούμε όσοι δεν έχουμε με την 3η δόση και είναι αρκετοί αυτοί και να εμβολιαστούν όσοι πρέπει με την 4η δόση», επισημαίνει ο Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΠΑΓΝΗ, καταλήγοντας ότι «φέτος όλα θα είναι καλύτερα».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς “την πάτησε” γυναίκα από την Αχαϊα με επίδομα που… έχει καταργηθεί

    Μπορεί το market pass να έχει καταργηθεί από το...

    Βρετανία: Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για εισβολή σε ιδιοκτησία του Ρίσι Σούνακ – Εκαναν την ανάγκη τους

    Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνέλαβε τέσσερα άτομα που εισέβαλαν στην...

    Πρώτο trend στο Twitter το κλείσιμο της ημερήσιας «Αυγής»: «Την έκλεισε η Χούντα το 1967 και ο Κασσελάκης το 2024»!

    Αμηχανία και προβληματισμό στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και...

    Δείτε το τελευταίο πρωτοσέλιδο της Αυγής – Πυρ ομαδόν και κατακραυγή για την απόφαση Κασσελάκη να κλείσει η ιστορική εφημερίδα

    Ντόμινο αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες ώρες...