Πανελλήνιες 2022: Λιγότεροι εισακτέοι φέτος στα ΑΕΙ Πάτρας, Αθήνας, Θεσσαλονίκης

    Ημερομηνία:

    Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει μείωση των εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ. Τα εμπόδια στον δρόμο προς τις Πανελλήνιες 2022.

    Νέα μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ είχε προαναγγείλει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πριν ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες 2022.

    «Θα μειώσουμε τους εισακτέους στα κεντρικά Πανεπιστήμια και θα τους αυξήσουμε στα περιφερειακά. Αυτό που εφαρμόστηκε πέρσι, μπορεί να εφαρμοστεί και φέτος» είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή της στην Κοζάνη.

    Φλίγκος

    Η ελάχιστη βάση εισαγωγής, που πέρυσι άφησε εκτός ΑΕΙ πάνω από 16.000 μαθητές προκαλεί αναταραχή και φέτος. Από τις 79.000 περίπου θέσεις εισακτέων καλύφθηκαν περίπου 63.000, ενώ πολλοί μαθητές δεν έκαναν μηχανογραφικό.

    Φέτος, τα δεδομένα θα γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα, καθώς αλλάζει και ο τρόπος υπολογισμού των μορίων και κάθε τμήμα ορίζει τους δικούς του συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα.

    Ακόμα, δεν υπάρχει ανακοίνωση για τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια. Αυτό θα γίνει μέχρι τις 20 Απριλίου, όταν αναμένεται οι σχολές να έχουν καταθέσει και τις σχετικές εισηγήσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Την πάτησε» ο Πολάκης με τον Ηλία Θεοδωρόπουλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%bc%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b7%ce%bb/

    Μωσαϊκό: Το αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκό σε τρεις εκδοχές

    Το μωσαϊκό αποτελεί το πιο κλασικό μαμαδίστικο γλυκό και ένα από...

    Κωνσταντίνος Αργυρός: Πήγε σε πανηγύρι στην Τήνο και ξεσήκωσε το κοινό τραγουδώντας νησιώτικα – Βίντεο

    Κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην...

    ΠΑΤΡΑ: Απίστευτα τα ποσά που δηλώνουν ιδιοκτήτες ακινήτων για την μίσθωση των σπιτιών τους

    Η στεγαστική κρίση έχει πολλές παραμέτρους και στην Πάτρα....