Διασώστες δίνουν μάχη να εντοπίσουν εγκλωβισμένους μετά από εκρήξεις στα περίχωρα του Κιέβου – Νεκροί και τραυματίες από τις επιθέσεις

    Ημερομηνία:

    Διασώστες και ιατρικό προσωπικό εργάζονται στο σημείο όπου σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί έκρηξη στα περίχωρα του Κιέβου, ανέφερε με ανάρτησή του στο Ίντερνετ ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, ενώ από τοπικούς ουκρανούς αξιωματούχους έγινε επίσης σήμερα το πρωί γνωστό ότι τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν από ρωσικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία.

    Έκρηξη σημειώθηκε στην περιφέρεια Νταρνίτσκι του Κιέβου, ανέφερε ο Κλίτσκο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Η περιφέρεια αυτή βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κιέβου, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

    Ο Κλίτσκο πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να επιβεβαιωθούν πληροφορίες για τραυματίες.

    Φλίγκος

    Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ Σέρχιι Γκαϊντάι ανέφερε επίσης με ανάρτησή του στο Ίντερνετ πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν από πυρά πυροβολικού σ’ αυτή την ανατολική περιφέρεια της Ουκρανίας.

    GLEARNET

    Αγωγός αερίου υπέστη ζημιές στο Λισισάνσκ και το Σιεβιεροντονέτσκ, όπου έχουν διακοπεί η παροχή αερίου και η υδροδότηση, ανέφερε ο Γκαϊντάι, επίσης στην εφαρμογή Telegram.

    «Απομακρυνθείτε από τις περιοχές αυτές όσο εξακολουθεί να είναι δυνατό», ανέφερε ο Γκαϊντάι σε επόμενη ανάρτηση προσθέτοντας ότι λεωφορεία είναι έτοιμα γι’ αυτούς που θέλουν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

    Εξάλλου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίσθηκε στη διάρκεια επίθεσης την περασμένη νύκτα σε μικρό χωριό κοντά στην Πολτάβα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας στην κεντρική Ουκρανία, ανέφερε με ανάρτησή του στη Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντμίτρο Λούνιν.

    Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε πως εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχει συμφωνηθεί να ανοίξουν σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων, μεταξύ άλλων και από την πολιορκημένη Μαριούπολη με ιδιωτικά οχήματα.

    Η Βερεστσούκ ανέφερε σε δήλωσή της πως πέντε από τους εννέα διαδρόμους πρόκειται να ανοίξουν από την περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, για την οποία τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπήκαμε φυλακή ο ένας για τον άλλο, λένε ο 25χρονος και ο 21χρονος που είχαν προφυλακιστεί για τη φωτιά στην Πάτρα

    Αποφυλακίστηκαν οι δύο εθελοντές που είχαν συλληφθεί για τη φωτιά που είχε...

    Πανεπιστήμιο Πατρών: Ποιοι φοιτητές κινδυνεύουν με διαγραφή από τις αρχές Νοεμβρίου

    Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας τόνισε πως με την...

    Αχαΐα: Ετήσιο Μνημόσυνο της Καθηγουμένης Αγνής μοναχής

    Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής...