Μητσοτάκης: Πολιτικός «συναγερμός» για τα στελέχη της ΝΔ και εκλογικά διλήμματα

    Ημερομηνία:

    Το δεύτερο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο, αλλά και εν γενεί η πύκνωση των εσωκομματικών διεργασιών του κυβερνώντος κόμματος, δείχνουν ότι, μπορεί οι εκλογές να απέχουν ακόμα ως την επόμενη άνοιξη όπως λέει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως η γαλάζια παράταξη τίθεται σε καθεστώς πολιτικού συναγερμού. Και αυτό γιατί οι εκλογές μπορεί να μην γίνουν εντός του 2022, όμως αυτές ξεκινούν πολύ νωρίτερα σε σχέση με τη συνταγματική πρόβλεψη.

    Ένας βασικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, άλλωστε, είναι η ενεργοποίηση του κόμματος, προκειμένου τα στελέχη της ΝΔ να «ζυμώσουν» τις τοπικές κοινωνίες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός βγαίνει αρκετά εκτός των τειχών του Μεγάρου Μαξίμου και θα πυκνώνει εν ευθέτω χρόνω τις παρουσίες του, με δεδομένο ότι εξακολουθεί να είναι το ισχυρότερο στοιχείο πολιτικής επιρροής της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, θεωρεί ότι πρέπει και τα κομματικά στελέχη να «σηκώσουν μανίκια» και να επεξηγήσουν αναλυτικά τι υποσχέθηκε και τι έκανε εν τέλει η κυβέρνηση και εν συνεχεία να επιμείνουν στο σχέδιο για μια δεύτερη τετραετία.

    «Στο σύνθημα «το είπαμε, το κάνουμε», προσθέτω τώρα το ρήμα «προσπαθούμε» και δίπλα τρία ακόμα: «ακούμε», «νοιαζόμαστε» αλλά και «εξηγούμε» στους πολίτες. Εξηγούμε. Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση σηκώνει κι άλλο τα μανίκια και το κόμμα ανοίγεται ακόμα περισσότερο στην κοινωνία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τα γαλάζια στελέχη της Κρήτης, εξηγώντας έτσι τη στρατηγική περί «δημιουργικής αναμονής» του κόμματος, ενόψει των επόμενων καλπών.

    Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, γνωρίζει ότι τα γαλάζια στελέχη θα πρέπει να βγουν στην πρώτη γραμμή της μάχης και να υπεραμυνθούν των στόχων του κόμματος, εξ ου και έστειλε αυτό το μήνυμα από το κλειστό του Λίντο. Μάλιστα, επέμεινε να θέτει και το δίλημμα των επόμενων εκλογών ανάμεσα στο δίπολο «πρόοδος-συντήρηση», στέλνοντας έτσι μήνυμα στους πολίτες να επιλέξουν ήδη προς ποια ρότα θέλουν να πάει η χώρα.

    Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε και τα πυρά για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι μοιράζει ξανά «λευκές επιταγές» προς όλους, στην πραγματικότητα, όμως, πέρα από ορισμένα καρφιά του προς την Κουμουνδούρου, η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν στη λογική της περίληψης του κυβερνητικού έργου υπό την ομπρέλα του συνθήματος «το είπαμε, το κάνουμε», αλλά και η ένεση ηθικού στα κομματικά στελέχη, προκειμένου να πέσουν χωρίς αστερίσκους σε μια δύσκολη μάχη για τη ΝΔ, στην οποία η αυτοδυναμία φαντάζει, αυτή την ώρα, πολύ μακρινός στόχος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026

    Τους άξονες προτεραιότητας για την επόμενη χρονιά, που εστιάζουν...

    Ονειρεύεσαι ταξίδια με έκπτωση έως και 60%; Έρχεται η Travel Tuesday

    Μετά τις καταναλωτικές εξάρσεις της Black Friday και της Cyber Monday, εμφανίζεται...

    Πάτρα: Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – φωτό και βίντεο

    Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε σήμερα το πρωΐ στην πλατεία...

    Ο ΟΠΕΚΑ δίνει 1.000 ευρώ σε 650 μαθητές – Δείτε πώς θα κάνετε αίτηση

    Ο ΟΠΕΚΑ εγκαινιάζει για το 2025 πιλοτικό πρόγραμμα παροχής χρηματικών...