Η ΕΙΝΑ για την αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων του Καραμανδανείου

    Ημερομηνία:

    Η ΕΙΝΑ με αφορμή την αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων του Καραμανδανείου εξέδωσα την πιο κάτω ανακοίνωση:

    “Το πρόβλημα με την λειτουργία του Αναισθησιολογικού τμήματος του Καραμανδανείου είναι γνωστό εδώ και πολλούς μήνες. Η αναστολή λειτουργίας των τακτικώνχειρουργείων στις 19/4/2022 δεν θα έπρεπε να αποτελεί κεραυνό εν αιθρία.

    Την συγκεκριμένη ημέρα , λόγω ασθένειας της Συντονίστριας Διευθύντριας του τμήματος , υπεύθυνος των χειρουργικών αιθουσών ανέλαβε ο μετακινημένοςαπό τον Άγιο Ανδρέα συνάδελφος Αναισθησιολόγος, με μεγάλη εμπειρία στους ενήλικες, του οποίου η εκπαίδευση στα παιδιά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.Ο συγκεκριμένος συνάδελφος όπως έχουμε αναφέρει, έχει μετακινηθεί από τον Ιανουάριο στο Καραμανδάνειο, ώστε να εκπαιδευτεί και να βοηθήσει στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του τμήματος. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών μηνών, έχει μετακινηθεί με αποφάσεις της 6ης ΥΠΕκαι στο ΓΝ Κεφαλληνίας για κάλυψη εφημεριακών αναγκών στο Αναισθησιολογικό ενηλίκων… Λόγω της ανωτέρω επιεικώς προβληματικήςκατάστασης και χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη μετεκπαίδευσή του στην παιδο-Αναισθησιολογία, δεν ήταν σε θέση να αναλάβει την επιστημονική ευθύνη ως προσωρινά διευθύνων της διενέργειας των τακτικών χειρουργείων της 19/4.

    Οι τέσσερις συνάδελφοι Αναισθησιολόγοι τους τελευταίους μήνες έχουν διατηρήσει την εύρυθμη λειτουργία του τμήματοςώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι μικροί ασθενείς,χάρη στην υπερεργασία και το φιλότιμο τους .

    Παρ’ όλ’ αυτά  η οριακή κατάσταση του τμήματος δεν μπορεί να μην επηρεάζει τόσο την λειτουργία των τακτικών χειρουργείων, όσο και όλου του Νοσοκομείου. Σε λίγους μήνες η Διευθύντρια του τμήματος συνταξιοδοτείται και η  μόνη μόνιμη επιμελήτρια Β’ έχει ήδη δηλώσει παραίτηση. Το τμήμα δεν γίνεται να λειτουργήσει βασιζόμενο μόνο στους δύο μετακινημένους από άλλα νοσοκομεία συναδέλφους, τονυπό εκπαίδευση Αναισθησιολόγοαπό τον Αγ. Ανδρέα και την παιδο – Αναισθησιολόγο από την ΜΕΘ Παίδων του Ρίου.

    Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, με μόνιμες προσλήψεις η πορεία τόσο του τμήματος όσο και του ίδιου Νοσοκομείου είναι προδιαγεγραμμένη.Αυτή η συστηματική υποβάθμιση της παιδιατρικής περίθαλψης στην περιοχή, θα οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους μικρούς μας ασθενείς, ενώ παράλληλα ο ιδιωτικός τομέας καιροφυλακτεί ώστε να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση.

    ICECAP

    Να σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόρηση και ο εμπαιγμός!

    Ζητάμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού με κατεπείγουσες διαδικασίες μόνιμων προσλήψεων και όχι εμβαλωματικές μετακινήσεις.

    Ζητάμε προσλήψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά και να επιστρέψουν οι κλινικές στην ομαλή τους λειτουργία.

    Ζητάμε από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας την άμεση  οικονομική στήριξη του Νοσοκομείου μας.

    Ζητάμε να μείνει όρθιο το Καραμανδάνειο!! Ζητάμε να μην κλείσει!!”

    Τριμελής Ε.Ι.Ν.Α Καραμανδανείου

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το αιματηρό έθιμο του Πάσχα που άλλαξε για πάντα τη ζωή της μικρής Αλεξίας – Ζει με 95% αναπηρία

    Ήταν Πάσχα του 2019 και η οικογένεια Σαμαρτζή γιόρταζε...

    Τάματα, χρήματα και …καμπάνες έκλεβε εγκληματική ομάδα που “χτύπησε” δεκάδες ναούς

    Δεκάδες κλοπές χρημάτων, αλλά και ταμάτων και ...καμπανών από ναούς σε...