ΠΑΤΡΑ: Κατάθεση στεφάνων από τη δημοτική αρχή για τους αγωνιστές που διώχτηκαν από τη Χούντα

    Ημερομηνία:

    Η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τίμησε τη μνήμη των αγωνιστών, που διώχτηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από τη Χούντα, στα Δημοτικά Σχολεία Αγίας Σοφίας και Δροσιάς, στην Πάτρα. Τα συγκεκριμένα σχολεία είχαν μετατραπεί, από το καθεστώς των Συνταγματαρχών, σε χώρους φυλάκισης των αγωνιστών που όρθωσαν το ανάστημά τους και δεν έσκυψαν το κεφάλι στη δικτατορία.

    Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος κατέθεσαν στεφάνια στις μαρμάρινες πλάκες – μνημεία, που έχουν τοποθετηθεί από το Δήμο, στα δύο σχολεία, προς τιμή των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα.

    1650528445083.jpg

    Σε δήλωσή του προς τα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος είπε:

    «Πενήντα πέντε χρόνια μετά το πραξικόπημα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε όλους όσους αγωνίστηκαν ενάντια  στη Δικτατορία, έχασαν τη ζωή τους, οδηγήθηκαν στις φυλακές, έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την ανατροπή του συστήματος εκείνου που ήταν επιλογή αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία και εναλλάσσουν τα πραξικοπήματά τους και τις δικτατορίες τους με την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είμαστε ώριμοι να βγάλουμε συμπεράσματα. Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας είναι εκείνοι που μοχθούν και παράγουν τα πάντα να κάνουν και κουμάντο στη χώρα μας. Να μπορούμε έτσι να έχουμε τα δίκια μας και να εξασφαλίζεται το επίπεδο της ζωής που μπορεί και πρέπει να υπάρχει στη σημερινή εποχή».

    1650528445064_111.jpg

    1650528445049.jpg

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η γνωστή Πατρινή που επιχείρησε το “τέλος”…. δύο φορές

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: https://toloukoumi.gr/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%b7-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd/

    Πάτρα: Δύο διαγνωστικά κέντρα ζητούν…. χρήμα! Για να μείνουν… όρθια

    Εντείνονται οι διεργασίες στον χώρο των διαγνωστικών κέντρων -και...

    ΝΕΟΣ ΚΟΚ: Βάλατε καρέκλα ή καφάσι μπροστά από το κατάστημα; 350 ευρώ!

    Στην οδό Ακρωτηρίου κάποιοι βάζουν καρέκλες (ακόμη και καταστήματα...

    ΘΡΙΛΕΡ στην Δυτική Ελλάδα: Απήγαγαν κτηνίατρο για να μάθουν πού κρύβει… 180.000 ευρώ

    Σκηνικό που θυμίζει… ταινία θρίλερ καταγγέλλει ότι έζησε ένας...