Υπουργείο Υγείας: Πώς θα γίνεται η διάθεση αντιικών χαπιών έως και τη Δευτέρα του Πάσχα

    Ημερομηνία:

    Για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών – εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από τον γιατρό τους, έχει μεριμνήσει το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών.

    Η προμήθεια των αντιικών χαπιών θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για τις ημέρες Μ. Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα (22/04 -25/04).

    Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

    Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής.

    Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

    Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας με τα σημεία παραλαβής των αντιικών θεραπειών ανά την Επικράτεια καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας των φαρμακείων.

    ATTIKH

    ΠΕΙΡΑΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟ

    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    ΙΟΝΙΟ

    ΗΠΕΙΡΟΣ & ΔΥΤ_ ΕΛΛΑΔΑ

    ΚΡΗΤΗ

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ & ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ferrari: Μετά το “touch” επαναφέρει τους φυσικούς διακόπτες στο τιμόνι

    Σε μια εποχή που η τεχνολογία κατακλύζει τα αυτοκίνητα και τα...

    Εφιάλτης οι ιπτάμενες κατσαρίδες στις πόλεις

    Λιώσιμο των παγετώνων, απώλεια ενδιαιτημάτων, συρρίκνωση ζωικών πληθυσμών, εξάπλωση...

    ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Οι επιβάτες περίμεναν το τρένο μία ώρα – Απίστευτη ταλαιπωρία μέσα στη ζέστη

    Τις προηγούμενες ημέρες σταμάτησε το τρένο να λειτουργεί καθώς...

    Αφρική: Τέσσερις δισεκατομμυριούχοι πλουσιότεροι από τη μισή ήπειρο – 750 εκατ. άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας

    Οι τέσσερις πιο πλούσιοι Αφρικανοί κατέχουν συνολικά περιουσία 57,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (48,9 δισ....