Κατολίσθηση σε παράνομο χρυσωρυχείο στην Ινδονησία – 12 γυναίκες νεκρές

    Ημερομηνία:

    Από λάσπη καταπλακώθηκαν και έχασαν τη ζωή τους 12 γυναίκες σε παράνομο χρυσωρυχείο στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρας στην Ινδονησία, όταν έγινε κατολίσθηση.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, Πέμπτη (28/4) στην περιοχή Μανταλίνγκ Νατάλ και οι 12 γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικίας 30 ως 50 ετών και έψαχναν για χρυσό στο εγκαταλελειμμένο παράνομο χρυσωρυχείο.

    «Δώδεκα γυναίκες καταπλακώθηκαν από κατολίσθηση (που προκλήθηκε) σε πλαγιά και σκοτώθηκαν όλες. Οι σοροί των γυναικών έχουν παραδοθεί στις οικογένειές τους», διευκρίνισε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μάρλον Ρατζαγκουκγκούκ χθες το βράδυ στο AFP, διευκρινίζοντας ότι τα θύματα δεν ήταν επαγγελματίες μεταλλωρύχοι. Δύο γυναίκες που εργάζονταν μαζί τους κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και έτρεξαν σε κοντινό χωριό για να ειδοποιήσουν τις αρχές.

    Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν για ώρες για να ανασύρουν τα πτώματα, τα οποία βρισκόντουσαν σε τρύπα βάθους δύο μέτρων που ήταν γεμάτη λάσπη.

    Συχνά τέτοιου είδους δυστυχήματα
    Πολλά αυτοσχέδια ορυχεία υπάρχουν στην Ινδονησία, η οποία είναι πλούσια σε κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων, και οι κάτοικοι ψάχνουν συχνά σε εγκαταλελειμμένα ορυχεία για να βρουν ίχνη χρυσού χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας.

    Μεγάλος αριθμός μεταλλωρυχείων υπάρχει σε αυτήν την περιοχή, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μεντάν της επαρχίας της Βόρειας Σουμάτρας και στην οποία πολλά ορυχεία έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

    Συχνά είναι τα δυστυχήματα που προκαλούνται από κατολισθήσεις, οι οποίες αποτελούν συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών.

    Πέρυσι έξι εργαζόμενοι σε ορυχείο σκοτώθηκαν από την κατάρρευση παλιού παράνομου ορυχείου στην Παρίτζι Μουτόνγκ στη νήσο Σουλαουέσι. Το 2020, έντεκα εργαζόμενοι σε ορυχείο στην Σουμάτρα σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που προκλήθηκε από ισχυρές βροχοπτώσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λακκόπετρα Αχαϊας: Η ευλογιά άφησε τα τσοπανόσκυλα ελεύθερα στους δρόμους

    Τσοπανόσκυλα κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους της Λακκόπετρας, με αποτέλεσμα...

    Αιτωλικό: Φόβος και τρόμος επιδειξίας για μαθήτριες!

    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του...

    Πάτρα: Υποδέχεται την Πανελλήνια Εκπαιδευτική Συνάντηση Προσκόπων (Φώτο)

    Στην Πάτρα θα χτυπήσει η καρδιά της την 76ης...

    Πάτρα: Ο ψυχολόγος Α.Καλέτζης για την μαθήτρια που την ανάγκασαν ανήλικοι να τους φιλήσει τα πόδια

    Ένα ακόμη περιστατικό σχολικής βίας συγκλόνισε την Πάτρα, όταν...