Δωρητές παραχωρούν τη μελέτη και χρήματα για την ανακατασκευή της οικίας του Αναγνώστη Στριφτόμπολα

    Ημερομηνία:

    Ένα πάγιο αίτημα του δήμου το οποίο έχει σκοντάψει για πολλά χρόνια σε γραφειοκρατικές διαδικασίες – αδειoδοτήσεις αλλά και έλλειψη πηγής χρηματοδότησης, η αξιοποίηση της οικίας του αγωνιστή του ’21, από την Κέρτεζη, Αναγνώστη Στριφτόμπολα, οδεύει προς οριστική επίλυση, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Αθ. Παπαδόπουλου κατά την προχθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Καλαβρύτων.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης στο κτίριο Πέτρινο του δήμου, οι κληρονόμοι του εκλιπόντος εκλεκτού Κερτεζίτη και Καλαβρυτινού βέβαια, Γρηγόρη Μπούρδαλα, επισκέφθηκαν πρόσφατα τον Δήμαρχο στο γραφείο του προκειμένου να τον ενημερώσουν ότι αναλαμβάνουν πλήρως την ανακατασκευή της οικίας Στριφτόμπολα.

    Οι γιοί Μπούρδαλα διαθέτουν τεχνικές-κατασκευαστικές εταιρείες σε Ελλάδα και το εξωτερικό και αποφάσισαν στην μνήμη του πατέρα τους, να προσφέρουν ένα σημαντικό μνημείο στον τόπο καταγωγής, την Κέρτεζη.

    «Ένα έργο μεγάλο και σημαντικό για την ιστορία του Δήμου μας και βέβαια για την κοινότητα της Κέρτεζης. Θα υπάρξει και εμπλοκή του δήμου προκειμένου να τεκμηριωθεί η ιστορικότητα του κτιρίου, μέσα από επίσημες πηγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

    Επισημαίνοντας μάλιστα ότι η προσφορά έγινε στην κατάλληλη στιγμή καθώς το κτίριο, που ήταν χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο, ενδεχομένως πλέον, λόγω της χρόνιας αδυναμίας αξιοποίησής του, να έχει αποχαρακτηριστεί από την Αρχαιολογία.

    «Θα παραμείνει στο χωριό σαν μνημείο, ανακατασκευασμένο με βάση τα ιστορικά του δομικά στοιχεία. Είναι μια σοβαρή προσφορά, άμεσα θα γίνει και η παρουσίαση της σχετικής μελέτης. Απεγκλωβίζεται έτσι ο δήμος, είναι ένα αίτημα ετών» ανέφερε ο δήμαρχος.

    @ Η δημιουργία Μουσείου Λαϊκής Τέχνης είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή του Γ. Λαζουρά.

    @ Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε προχθές υπέρ της πραγματοποίησης εκδήλωσης του Δήμου, στις 15 Μαΐου, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, για τα εγκαίνια έκθεσης της δωρηθείσας στο Δήμο συλλογής Ιωάννη Επ. Αγαπητού.

    ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του την Πέμπτη, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε ομόφωνα στην ψήφιση του σχεδίου «Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Καλαβρύτων 2021-2023».

    Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, πρόκειται για την Α΄ Φάση του νέου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού η οποία ολοκληρώθηκε με υπεύθυνο τον προϊστάμενο προγραμματισμού του Δήμου Κώστα Παυλόπουλο και αποτελείται από ένα σχέδιο 350 σελίδων.

    «Έγινε προσπάθεια, μέσα από στατιστικά στοιχεία, να απογραφεί η περιουσιακή κατάσταση του Δήμου, τα πληθυσμιακά δεδομένα και κριτήρια ενώ, στην πρώτη ενότητα της μελέτης, υπάρχει και πλήρης καταγραφή των δικτύων, παιδείας, αθλητισμού και υγείας» τόνισε ο Δήμαρχος.

    Όπως επισήμανε, στο β’ μέρος του σχεδίου υπάρχουν σκοποί και στόχοι για κάθε λειτουργία του Δήμου και στο τέλος του περιλαμβάνοντα έργα και δράσεις του Τεχνικού Προγράμματος

    «Έγινε πολύ καλή δουλειά, τα στοιχεία της είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό ακριβή, θα έχουμε ένα μπούσουλα βάση του οποίοι θα συντάσσεται σε ετήσια βάση και ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας» σύμφωνα με το δήμαρχο ο οποίος τόνισε ότι το Στρατηγικό Σχέδιο χαρακτηρίσθηκε ικανοποιητικό και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

    Στην στοχοθεσία που είναι και το κρίσιμο ζήτημα, περιλαμβάνονται στόχοι όπως η πλήρης ψηφιοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών και λειτουργιών του δήμου ενώ προβλέπονται και σημαντικές δράσεις που θα γίνουν σε συνέργεια με άλλους οργανισμούς όπως ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, ο ΕΛΓΟ Δήμητρα και η Π.Υ.

    «Έχουν ήδη περιληφθεί και οι δικές σας παρατηρήσεις , στην επόμενη φάση θα προχωρήσει η συγκρότηση λειτουργική σχεδίου για την επόμενη διετία με βάση ένα πιο οργανωμένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα» εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος προς την πλευρά των παρατάξεων.

    «Πρέπει να κινηθούμε στη λογική να αναστρέψουμε την ερημοποίηση και την εγκατάλειψη των χωριών μας, η τεχνολογία είναι ο δρόμος που δεν χρειάζεται να στρώσουμε με τσιμέντο αλλά θα βοηθήσει για να μείνει ο κόσμος και να δουλέψει εδώ» εξήγησε εκ μέρους της ελάσσονος μειοψηφίας ο Σπύρος Θεοχάρης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την διαβούλευση του σχεδίου με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

    Από την μείζονα μειοψηφία ο Νίκος Μαγκαφάς μίλησε για μια «πολύ καλή δουλειά, σε επίπεδο καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης στον Δήμο».

    ΓΝΩΜΗ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στον πάγο αντικειμενικές, ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

    Αγοραπωλησίες ακινήτων με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες, χωρίς ΦΠΑ...

    Παραλία Πατρών: «Εάν βρέξει, θα πνιγούμε» – ΦΩΤΟ

    Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο ποτάμι...

    Ελέγχεται η ανταπόκριση του Δήμου Πατρέων αλλά και η αντίδραση της Κτηματικής Υπηρεσίας

    Στα συρτάρια της Κτηματικής Υπηρεσίας νομού Αχαΐας παραμένουν δεκάδες...

    Εγκρίθηκαν οι παραγωγές της Κεντρικής και της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για την περίοδο 2024-2025

    Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που...
    Best Shop