Πάτρα: Χρονοβόρα η διαδικασία των τοξικολογικών εξετάσεων για Μαλένα και Ίριδα

    Ημερομηνία:

    Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας και των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη.

    Όπως σημείωσε, έχει γίνει αίτημα στο εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ, ώστε να διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος σε συντηρημένα δείγματα ιστών και από τα δύο άτυχα κορίτσια.

    Ωστόσο, η κυρία Σαρδέλη αρνήθηκε να απαντήσει αν τα δείγματα των ιστών της Μαλένας και της Ίριδας έχουν φτάσει ήδη στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

    «Η ανάλυση δειγμάτων στην τοξικολογία συνήθως παίρνει από μια εβδομάδα έως ένα μήνα, ορισμένες φορές και λίγο παραπάνω αν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις και επιβεβαιώσεις των αποτελεσμάτων που προκύπτουν» τόνισε η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, υπογραμμίζοντας ότι στις περιπτώσεις παλαιότερων θανάτων, η διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη, καθώς θα πρέπει να γίνουν κάποια άλλα βήματα ώστε τα δείγματα που είναι διατηρημένα σε φορμόλη ή παραφίνη να υποστούν κάποιες διαδικασίες για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν.

    «Είμαστε στην ευτυχή θέση στη Θεσσαλονίκη και με τη συνδρομή της Περιφέρειας που μας αγόρασε αυτό τον περίφημο φασματογράφο μάζας να κάνουμε αναλύσεις και να βρούμε ουσίες σε ελάχιστες ποσότητες» ανέφερε η Χρυσάνθη Σαρδέλη, εξηγώντας ότι μπορούν να ερευνήσουν έως και 500 φορές περισσότερο από άλλα μηχανήματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εννέα φίλοι από την Πάτρα έφτιαξαν με μεράκι το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι

    Το πρώτο single malt ουίσκι στην Ελλάδα δημιούργησε μια παρέα εννέα φίλων από την Πάτρα, οι...

    Η Πάτρα απέκτησε περίπτερα του μέλλοντος…! Δείτε τα σημεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b7-%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%cf%80%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd/

    Πάτρα: Εκκλησία είχε νοικιάσει κτίριο σε ιδιοκτήτη γνωστού καφέ αλλά…. βρέθηκε με έξωση! Ολες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b5-%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%cf%84%ce%af%cf%81%ce%b9%ce%bf/

    Πάτρα: Κλείνει γνωστό super market κοντά στο κέντρο – Τι θα γίνει με το προσωπικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%cf%8c-super-market-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b9/