Νάκης: «Σταθερά βήματα προς την κορυφή ο Προμηθέας»

    Ημερομηνία:

    Η ομάδα του Προμηθέα 2014 κατέκτησε τα πρωταθλήματα ΕΣΚΑΗ σε νεάνιδες και κορασίδες και λόγω αυτού ο προπονητής όλων των γυναικείων τμημάτων των Πατρινών Νίκος Νάκης μίλησε στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

    Για τον Προμηθέα 2014: «Υπάρχει μια πληθώρα παιδιών στον Προμηθέα και προκειμένου να δοθούν σε όλα αγωνιστικές εμπειρίες υπάρχουν κάποιες θυγατρικές ομάδες του Προμηθέα που έχουν ένα ρόστερ η κάθε μία και κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα. Στο φετινό πρωτάθλημα ΕΣΚΑΗ έχουμε τέσσερις ομάδες. Συνολικά απασχολούμε 121 κορίτσια, σε σύνολο 145 εγγεγραμμένων. Αποφασίσαμε φέτος να δώσουμε την ευκαιρία και σε μικρότερα κορίτσια να έχουν περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες και παραστάσεις. Θεωρήσαμε καλό, απ’ τη στιγμή που υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι στην Πάτρα που χρησιμοποιούν μικρά κορίτσια, να ρίξουμε στο παιχνίδι και άλλα τρία τμήματα που έχουν κορίτσια μικρότερων ηλικιών».

    Για το αν ένα παιδί μικρότερης ηλικίας βοηθιέται να παίξει με παιδιά μεγαλύτερα: «Για εμας έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστείς αυτήν τη συμμετοχή. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, στείλαμε μια επιστολή στους γονείς, όπου αναλύαμε τις προθέσεις μας σχετικά με τη συμμετοχή των παιδιών τους και είπαμε ότι σκοπός μας δεν είναι τα παιδιά να κερδίσουν αγώνες, αλλά να κερδίσουν εμπειρίες μέσω αυτής της διαδικασίας. Η νοοτροπία μας «χτίστηκε» πάνω στις ήττες. Πριν οκτώ χρόνια ξεκινήσαμε μία ομάδα με οκτώ κορίτσια και στην πρώτη μας σεζόν συμμετείχαμε στην ομάδα κορασίδων με παιδιά δημοτικού και, μάλιστα, για να βοηθήσουμε την ομάδα των νεανίδων συμμετείχαμε και σε αυτό. Δεχόμασταν ήττες 30-40 πόντων, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, αυτή η διαδικασία δεν δημιουργήθηκε απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, δεν ήμασταν πρωταθλητές απ’ την πρώτη στιγμή, ούτε έχουμε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο να παίρνουμε πάντα το πρωτάθλημα».

    Για το πώς γίνεται να ασχοληθούν περισσότερα κορίτσια με το μπάσκετ: «Μυστικό δεν υπάρχει. Η μαγική λέξη για μένα είναι η αγάπη. Είναι σημαντικό τα παιδιά να καταλάβουν ότι μέσα από το μπάσκετ νοιάζεσαι γι’ αυτά. Η φιλοσοφία μου είναι ότι μέσα απ’ τον αθλητισμό πρέπει να προετοιμάσουμε αυτά τα κορίτσια, ούτως ώστε να γίνουν οι μελλοντικές γυναίκες που θα στηρίζονται στα πόδια τους και θα μπορούν να βγουν έξω στην κοινωνία έτοιμες. Πρώτο ρόλο έχει η αγάπη που θα προσφέρουμε στα παιδιά και όχι οι τίτλοι και ο πρωταθλητισμός».

    Για το πώς βίωσε αυτήν την εξέλιξη του Προμηθέα τα τελευταία χρόνια: «Έχω την ευτυχία στα 11 χρόνια που βρίσκομαι στον σύλλογο να είμαι ο παλαιότερος εν ενεργεία προπονητής και έχω ζήσει όλα τα στάδια. Όταν υπάρχει θέληση, όραμα και διάθεση από ανθρώπους που γνωρίζουν και αγαπούν το μπάσκετ, τα βήματα γίνονται άλματα, τα άλματα «πτήσεις» και αυτήν τη στιγμή ζούμε το όραμα. Ο σύλλογος δεν ξεκίνησε στην Α1, αλλά στις τοπικές κατηγορίες. Όλα έγιναν με αργά και σταθερά βήματα, που έδιναν τη δυνατότητα στο να έχουμε τη βάση και την καλή στήριξη για να προχωρήσουμε. Ο Προμηθέας αποτελεί έναν σύλλογο σε στέρεες βάσεις, με ανθρώπους που αγαπούν και νοιάζονται και έχουν όραμα να δημιουργήσουν, όχι να κερδίσουν μέσω του μπάσκετ».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μέλι και γιαούρτι: Το απροσδόκητο όφελος για το έντερο, που ανακάλυψε νέα μελέτη

    Εάν απολαμβάνετε ένα μπολ με γιαούρτι για πρωϊνό, η προσθήκη μιας κουταλιάς μέλι,...

    12 τρόφιμα φουλ σε βιταμίνη D

    Πέρα από τις βιταμίνες σε χάπια και τα συμπληρώματα διατροφής, μπορούμε...

    Η βιταμίνη που διώχνει την κακή διάθεση και δίνει ενέργεια

    Η έλλειψη ενέργειας συχνά οδηγεί σε κακή διάθεση, ενώ...

    Κάμαλα Χάρις: Ζητά από τον Τραμπ να γίνει όλο το ντιμπέιτ με ανοιχτά μικρόφωνα

    Η Κάμαλα Χάρις η διεκδικήτρια του προεδρικού θώκου στις εκλογές του...
    Best Shop