Ενέργεια: Στο τραπέζι “πλαφόν” και στη χρήση κλιματιστικών

    Ημερομηνία:

    “Πλαφόν ” στα κλιματιστικά αναμένεται να βάλει η Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει δραστική εξοικονόμηση ενέργειας .

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, στον τομέα του περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης η Ελλάδα θα ακολουθήσει το μοντέλο της Ιταλίας περιορίζοντας την άσκοπη χρήση των κλιματιστικών αλλά και τη λειτουργία των φωτιστικών και των ηλεκτρικών συσκευών σε δημόσια κτίρια.

    Συγκεκριμένα, θα ζητείται η ρύθμιση των κλιματιστικών στους 26-27 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, ώστε να μην κατεβαίνει η θερμοκρασία κάτω από αυτό το όριο, και στους 19-20 βαθμούς τον χειμώνα.

    Τη συγκεκριμένη περίοδο η θερμοκρασία δεν θα υπερβαίνει το προαναφερόμενο επίπεδο. Ανάμεσα σε άλλα, θα προχωρήσουν παρεμβάσεις για την αντικατάσταση λαμπτήρων με σύγχρονους ενεργειακά αποδοτικούς, ενώ θα είναι υποχρεωτικό και το σβήσιμο των φώτων μετά το τέλος κάθε εργασίας, όπου αυτά δεν είναι απαραίτητα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καρέ καρέ η έκρηξη βομβιστή αυτοκτονίας των Ταλιμπάν που σκοτώνει ακαριαία αστυνομικούς του Πακιστάν

    Ένα συγκλονιστικό βίντεο των αιματηρών επιθέσεων που εξαπολύουν εκατέρωθεν...

    Αχαΐα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Σελιανιτίκων

    Για την ασφαλή διέλευση υπερμεγεθών – υπέρβαρων οχημάτων μεταφοράς...

    Bίντεο ντοκουμέντο από τη Λέρο: Ο πατέρας χτυπούσε τον γιο του στο συνεργείο, πριν από ένα χρόνο

    Nέα διάσταση φαίνεται ότι αποκτά το έγκλημα στη Λέρο, όπου...