ΔΙΑΨΕΥΣΗ: Δεν υπάρχει θάνατος από μύκητα στην Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι ο μύκητας Candida Auris που είχε βρεθεί και στα Νοσοκομεία της Πάτρας «σκότωσε» 4 στο Νοσοκομείο Ρίου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η «Πελοπόννησος» είχε αποκαλύψει από το περασμένο Σάββατο τι ακριβώς συμβαίνει με τον «εφιάλτη των Νοσοκομείων» και μάλιστα είχε αναφέρει πως στην Πάτρα είχαν εντοπιστεί 4 περιστατικά με βάση όσα μας δήλωσε ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Μάκης Μαραγκός: «Στην Πάτρα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας είχαμε 4 περιστατικά στο Νοσοκομείο Ρίου. Γνωρίζουμε την ύπαρξη του μύκητα και είμαστε πολύ προσεκτικοί»! Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις που μας έκανε η γιατρός – υπεύθυνη της ΜΕΘ Φωτεινή  Φλίγκου: «Είχαμε τελευταία ένα περιστατικό αλλά τοι ελέγξαμε. Κυρίως ελέγχαμε περιστατικά που έφθαναν από άλλες κλινικές. Το θέμα αντιμετωπίστηκε. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο».

    Ο εφιάλτης των Νοσοκομείων ακούει στο όνομα Candida Auris, ενός πολυανθεκτικού μύκητα ο οποίος «εισβάλει» στις ΜΕΘ και προκαλεί σίγουρα ακόμη  και θανάτους. Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στην Πάτρα.

    Πρόκειται για μύκητα με υψηλή θνητότητα λόγω της ανθεκτικότητας του σε πολλά αντιμυκητιασικά φάρμακα! Ενδεικτικό του προβλήματος των πολυανθεκτικών μικροβίων, λόγω της κατάχρησης αντιβιοτικών, της κακή υγιεινής των χεριών και ποικίλων περιβαλλοντικών παραγόντων, είναι το παράδειγμα κεντρικού νοσοκομείου της Νέας Υόρκης που χρειάστηκε να γκρεμιστεί μια ολόκληρη πτέρυγα του προκειμένου να εκριζωθεί ο Candida Auris.

    Ο  μύκητας μπορεί να επιβιώσει και να πολλαπλασιάζεται σε επιφάνειες για τουλάχιστον 14 ημέρες, ενώ έχει εντοπιστεί σε μολυσμένα στρώματα για έως και 7 συνεχείς ημέρες!

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι συμβολίζει η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

    Τον «φρυγικό σκούφο» γνωστό ως «σκούφο της ελευθερίας», ένα...

    Χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς: Σε ποιες περιοχές υπάρχει «πορτοκαλί» συναγερμός για την Κυριακή

    Αντιμέτωπες με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς βρίσκονται αύριο, Κυριακή 28/7 αρκετές...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29-7-2024

    ΚΗΔΕΙΑ Τον πολυαγαπημένο  μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ  ΙΩΑΝ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΤΩΝ   90 Θανόντα  κηδεύουμε την Κυριακή...

    ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους δύο Έλληνες πολίτες πραγματοποίησε τουλάχιστον ένα ταξίδι το 2023

    Σε 4,9 εκατομμύρια πολίτες ανήλθαν οι Έλληνες όλων των...