Ο «πράσινος ήλιος» επέστρεψε: Ψήφος εμπιστοσύνης από την Ηλεία – Πρωτιά Β. Φάμελου, δεύτερος ο Δ. Βάλαρης

    Ημερομηνία:

    Σε πρωτοβουλίες διαρκούς αναβάθμισης του ρόλου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό σκηνικό θα επιχειρήσει να μετατρέψει ο Νίκος Ανδρουλάκης την «καθαρή εντολή» των μελών του κόμματος που σφράγισαν με μια απροσδόκητα μαζική προσέλευση στις κάλπες της εκλογικής διαδικασίας.

    Η «καθαρή εντολή» περιγράφεται από τις περίπου 180 χιλιάδες πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ηγεσίας εκ των οποίων 5298 στην Ηλεία, από το ισχυρό «ναι» για την «επιστροφή» στη μαρκίζα του ΠΑΣΟΚ και του ήλιου- που συγκέντρωσε περίπου 95% θετικές γνώμες- και από την μαζική συμμετοχή στο εγχείρημα ειδικά των νεότερων γενιών, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στις ηλειακές κάλπες τόσο για την Νομαρχιακή όσο και για τις Τοπικές Οργανώσεις.

    Συντριπτική νίκη φαίνεται ότι εξασφαλίζει επίσης ο νέος αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη και στο πεδίο εκλογής των αντιπροσώπων στο Συνέδριο και των νέων ηγεσιών των οργανώσεων.

    Η προχθεσινή εικόνα αποτελεί για την ηγεσία πλέον «διαβατήριο» για μεγάλες δόσεις ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού, που σχεδιάζει να αναπτύξει από τον επόμενο «σταθμό» του Συνεδρίου, στις 20-22 Μάη, σε συμπόρευση με όλες τις δυνάμεις, γενιές και τάσεις.

    Στενοί συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη ομολογούν ότι παρά τις αισιόδοξες ενδείξεις δεν ανέμεναν τόσο ισχυρή συμμετοχή στις κάλπες- τονίζουν μάλιστα ότι για τις ίδιες διαδικασίες εκλογής Συνέδρων και οργάνων, στη Νέα Δημοκρατία, προσήλθαν πρόσφατα περίπου 130 χιλιάδες και στον ΣΥΡΙΖΑ περίπου 40 χιλιάδες.

    Εκτιμούν ότι η νέα ψήφος εμπιστοσύνης του κόσμου της παράταξης στο νέο εγχείρημα προήλθε σε σημαντικό βαθμό από την πολιτική προίκα των 270 χιλιάδων που ψήφισαν τον περασμένο Δεκέμβρη για την ανάδειξη ηγεσίας, αλλά και από άλλους φίλους του κόμματος που γράφτηκαν μέλη για να ψηφίσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές κάλπες, όποτε κι αν στηθούν.

    Μέσα στην εβδομάδα, ο πρώην υπουργός και επικεφαλής του Ινστιτούτου του κόμματος Νίκος Χριστοδουλάκης θα παρουσιάσει το προγραμματικό κείμενο για διαβούλευση μέχρι το Συνέδριο.  Στη συνέχεια θα γίνουν αρκετές περιφερειακές συνδιασκέψεις και σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που συγκροτείται, θα διεξαχθεί Προγραμματική Συνδιάσκεψη τον Σεπτέμβρη, όπου θα παρουσιαστεί στο σύνολό του το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΘΡΗΝΟΣ. Εφυγε από τη ζωή η Γιώτα Φράγκου

    Εδινε μαχη με την ασθένειά της αλλά.δεν τα κατάφερε....

    Παραλήρημα Ομέρ Τσελίκ για τo «Famagusta» που κάνει πρεμιέρα στο Netflix – «Διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974»

    Σε ένα απίστευτο ξέσπασμα με πρωτοφανείς δηλώσεις αναφορικά με...

    Η Ηρώ Εμμανουηλίδου αποκαλύπτει πώς καταφέρνει να συνδυάζει το τραγούδι με το Πολεμικό Ναυτικό

    Τι σχέση έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις με τη μουσική και το...

    Εμφύλιος στη Δυναστεία των Λέανδρων! Ο πατέρας-θρύλος Λέο σε δικαστικό… πόλεμο με τη θυγατέρα του Βίκυ

    Η συνταρακτική ιστορία του θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφερθεί...
    Best Shop