ΕΝΦΙΑ: 8 στους 10 πληρώνουν χαμηλότερο φόρο λέει το υπουργείο Οικονομικών

    Ημερομηνία:

    Περί του 8 στους 10 πολίτες πληρώνουν ακόμα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ. Αυτό υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση, την οποία δημοσιοποίησε πριν λίγο.

    Όπως αναφέρει «Χθες, Τρίτη 10 Μαΐου έγινε η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού του νέου μειωμένου ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2022 στην ψηφιακή πύλη myAADE της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για 7,2 εκατομμύρια φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα.

    Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. είναι, συνολικά, μειωμένος – σε μόνιμη βάση – κατά 380 εκατομμύρια ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα.

    Οκτώ στους δέκα πολίτες είδαν στο εκκαθαριστικό τους μείωση του φόρου, σε σχέση με το 2021 και έχουν, έτσι, περισσότερους διαθέσιμους πόρους για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

    Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του φόρου, που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών και νομοθετήθηκε πρόσφατα με τον ν. 4916/2022, παρά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών η οποία οδήγησε στην αύξηση της συνολικής αξίας της περιουσίας των πολιτών κατά 20%, δηλαδή κατά 95 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Τέλος, για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2022 μπορεί να καταβληθεί σε έως και 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αντί σε έξι. Η πρώτη δόση καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου του 2022 και η τελευταία δόση καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του 2023.

    Οι πολίτες, κοιτώντας τα εκκαθαριστικά τους και συγκρίνοντάς τα με τα εκκαθαριστικά του 2021 και του 2018, μπορούν να διαπιστώσουν έμπρακτα τη συνέπεια της Κυβέρνησης επί των προεκλογικών δεσμεύσεών της».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κέιτ Μίντλετον: Από τα καστανά στα ξανθά — Mια νέα αρχή για την Πριγκίπισσα της Ουαλίας

    Τα νέα ξανθά μαλλιά της Πριγκίπισσας της Ουαλίας μπορεί να αντανακλούν...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Aυτός και αν ήταν αδίστακτος αγρότης! Ελεγε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι είχε μισθώσει και… χωράφια του υπουργείου

    Από την Αιτωλοακαρνανία μέχρι την Κρήτη και από την Αττική ως τη Θεσσαλία, οι εισαγγελικές διατάξεις...

    Οι 5 πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου το 2025: Τι τις κάνει να ξεχωρίζουν

    Σε μια χρονιά γεμάτη εντάσεις και συγκρούσεις, πέντε χώρες εξακολουθούν να ξεχωρίζουν ως...

    Δήλωση βόμβα από την Ειρήνη Μουρτζούκου: Θα υποδείξει πρόσωπο που εμπλέκεται στο θάνατο του Παναγιωτάκη

    Την ώρα που η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου συμπληρώνει 1,5...