Τι λένε πηγές της ΔΕΗ για το κόστος των σταθερών τιμολογίων ρεύματος

    Ημερομηνία:

    Πάνω από 400 εκατ. ευρώ είναι το κόστος  των σταθερών τιμολογίων ρεύματος της ΔΕΗ, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής που διατίθενται σε επίπεδα κάτω του κόστους, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα.

    Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από αρμόδιες πηγές της επιχείρησης, σύμφωνα με υπολογισμούς που βασίζονται στην εξέλιξη των τιμών της αγοράς κατά την περίοδο που χορηγήθηκαν τα σταθερά τιμολόγια. Ωστόσο, ο τελικός υπολογισμός των μεγεθών στα οποία θα επιβληθεί το τέλος 90% που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι ακόμα σε εκκρεμότητα και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

    Το πόρισμα της ΡΑΕ

    τιμολόγια

     

    Σύμφωνα με το πόρισμα της ΡΑΕ, το αυξημένο μεικτό περιθώριο κέρδους της ΔΕΗ κατά τη χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο 2021 έως και τον Μάρτιο 2022 ήταν 729,91 εκατ. ευρώ (επί συνόλου 927,44 εκατ. για όλη την αγορά), ποσό από το οποίο αφαιρούνται οι εκπτώσεις που κάνει η ΔΕΗ για τους πελάτες της. Το κόστος των εκπτώσεων ήταν 335,99 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι απομένουν 393,92 εκατ. Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί το κόστος των σταθερών τιμολογίων, το οποίο απομένει να προσδιοριστεί εντός των ημερών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας

    Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο αναβάθμισης της Πλατεία...

    Η οικογενειακή φωτογραφία του Έλτον Τζον που μπήκε στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

    Μία οικογενειακή φωτογραφία του Έλτον Τζον μπήκε στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων...

    H ΕΛΑΣ στο άδυτο της Φυλής: Καλώδια 1.650 μέτρων για ρευματοκλοπές, σπατάλη τόνων νερού, κατάληψη δρόμων, 12 συλλήψεις

    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 5...

    Λάκης Γαβαλάς: «Μου λείπει ένα παιδί»

    Για την προσωπική του ζωή μίλησε ο Λάκης Γαβαλάς,...