ΠΑΤΡΑ: Η μελέτη για τα τρία υπόγεια πάρκινγκ που δεν προχώρησε ποτέ

    Ημερομηνία:

    Θα μπορούσαν τα υπόγεια πάρκινγκ να δώσουν λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης και ειδικότερα στο ζήτημα της παύσης της παράνομης στάθμευσης, στην Πάτρα;

    Θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις προσπάθειες που γίνονται ή πρέπει να γίνουν για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, τουλάχιστον στο ιστορικό κέντρο της πόλης;

    Για το ζήτημα αυτό έχουν ακουστεί πολλά. Το γεγονός είναι ότι τα τρία δημοτικά πάρκινγκ που βρίσκονται σε επίγειες θέσεις έξω, αλλά κοντά στο ιστορικό κέντρο, δεν έχουν βοηθήσει, αναλογικά τουλάχιστον με τις προσδοκίες των αρμοδίων στο όλο ζήτημα.

    Με τα υπόγεια πάρκινγκ θα υπήρχε καμία διαφορά; Πάνω στο ερώτημα αυτό δεν υπάρχει σαφής απάντηση αφού η μία και μοναδική μελέτη που είχε προχωρήσει και θα μπορούσε να μετατραπεί άμεσα σε έργο, έμεινε τελικά στα συρτάρια κάποιας δημοτικής υπηρεσίας.

    Εδώ και χρόνια. Κι εκεί είναι ακόμα. Πάμε πίσω στο μακρινό 2011. Ήταν τότε που η μελέτη για τα τρία υπόγεια πάρκινγκ που είχε ανατεθεί μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικό γραφείο, παραδιδόταν μετά από σχεδόν τρία χρόνια στην δημοτική αρχή. Στη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής του Ανδρέα Φούρα.

    Τα τρία σημεία

    Τα προτεινόμενα σημεία για την δημιουργία των τριών υπόγειων πάρκινγκ ήταν αυτά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Τριών Συμμάχων. Από τα τρία αυτά σημεία είχε απορριφθεί αυτό της Τριών Συμμάχων γιατί βρισκόταν στο αμιγώς ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

    Στην θέση του είχε προταθεί η διαμόρφωση ενός υπογείου πάρκινγκ κοντά στην οδό Γκότση, στην αντιδρομούμενη Κανακάρη, σύμφωνα όμως με τα όσα όριζε η αρχική μελέτη του έργου αυτού, μελέτη που όμως απορρίφτηκε από την επόμενη δημοτική αρχή του Γιάννη Δημαρά, με το επιχείρημα ότι ο προϋπολογισμός θα πήγαινε αρκετά ψηλά.

    Μέσω ΣΔΙΤ

    Η δημοτική αρχή του Γιάννη Δημαρά θα ήταν αυτή που έχοντας πλέον κερδίσει τις τότε δημοτικές εκλογές θα καλούνταν να υλοποιήσει και το έργο των τριών υπογείων πάρκινγκ.

    Ένα έργο που θα γινόταν μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή μέσα σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Όμως ούτε και αυτή η μελέτη προχώρησε από την νεοεκλεγείσα τότε δημοτική αρχή.

    Η ουσία είναι ότι η μελέτη για τα τρία υπόγεια πάρκινγκ που είχε κοστίσει μέσω του ΕΣΠΑ, ένα ποσό της τάξεως, κοντά στα 200.000 ευρώ, όχι μόνο δεν προχώρησε ποτέ, αλλά από τότε μέχρι σήμερα παραμένει άφαντη.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Συγκρατημένη αισιοδοξία» φέτος για τον ελληνικό τουρισμό – Οι τρεις προκλήσεις

    «Συγκρατημένη αισιοδοξία» εν μέσω πάντως σημαντικών προκλήσεων και αβεβαιοτήτων...

    ΝΟΚ: Ποιοι χτίζουν με τα μπόνους χωρίς να πληρώσουν και ποιοι με πληρωμή – Οι 5 κατηγορίες κατόχων οικοδομικών αδειών

    Σε πέντε κατηγορίες διαχωρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τους κατόχους οικοδομικών...

    Συνεχείς οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα – Η ακρίβεια ο Νο1 εχθρός των καταναλωτών

    Η ακρίβεια συνεχίζει ακάθεκτη σύμφωνα και με τα νέα...

    ΠΑΤΡΑ: Παρκάρουν… όπου τους βολεύει – ΦΩΤΟ

    Αρκετά είναι τα παράπονα των πολιτών της Πάτρας για...