Μεγάλη νίκη για τον Απόλλωνα Πάτρας – Στον πόντο κέρδισε τον Άρη

    Ημερομηνία:

    Ο Απόλλωνας Πατρών (8-16) επικράτησε οριακά με 74-73 του Άρη (11-13) στο Κλειστό της Περιβόλας και τον «έστειλε» στην έβδομη θέση της τελικής κατάταξης της Basket League. Με τον Παναθηναϊκό θα παίξουν οι «κίτρινοι» στην προημιτελική φάση των playoffs.

    Ο ΑΓΩΝΑΣ

    Τα πρώτα λεπτά είχαν αμιγώς αμυντική φυσιογνωμία, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν με… το σταγονόμετρο. Το σκορ ήταν 5-6 υπέρ του Άρη στο τέταρτο λεπτό κι έκτοτε… σιγή. Ο Μήτρου-Λονγκ απλώς έβαλε μπροστά τον Απόλλωνα στο τέλος του εναρκτήριου δεκαλέπτου (10-9), με το μοτίβο αστοχίας, λαθών και χαμένων επιθέσεων να συνεχίζεται και στο επόμενο. Οι ομάδες ουσιαστικά άρχισαν να βρίσκουν έναν στοιχειώδη ρυθμό στην επίθεση μετά τα μέσα της β’ περιόδου. Ο Μήτρου-Λονγκ δημιούργησε +5 για τους Πατρινούς (22-17, 17′), αλλά ο Τζούστον κρατούσε σε κοντινή απόσταση τους «κίτρινους» (25-22, 18′). Λόκετ και Κάουαν αντέστρεψαν το σκηνικό και μετέτρεψαν το 28-24 σε 28-29 για τον Άρη, στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, με τον Δίπλαρο πάντως να ισοφαρίζει (29-29) πριν το ημίχρονο με μια βολή.

    Στην επανάληψη, ο ΜακΛίν ένιωθε καλά κι έδωσε προβάδισμα εκ νέου στον Απόλλωνα (32-31, 23′) και λίγο αργότερα ο Μήτρου-Λονγκ επανέφερε το +5 (38-33, 25′) των γηπεδούχων. Ο ΜακΛίν μάλιστα με τρίποντο έστειλε ακόμη και στο +7 (41-34) το σύνολο του κόουτς Νίκου Βετούλα, όμως ο Άρης είχε αντίδραση με τον Κάουαν (42-39, 27′). Οι συνήθεις ύποπτοι, ΜακΚλίν και Μήτρου-Λονγκ, συνέχισαν να… τραβούν το κουπί στο σκοράρισμα των «ασπρόμαυρων» (48-41, 28′), με το γ’ δεκάλεπτο να κλείνει με το σκορ στο 53-46 και τον Απόλλωνα ως την ομάδα που είχε πια ξεκάθαρα το μομέντουμ της συνάντησης.

    Κέλι και Τζούστον ξεκίνησαν δυναμικό το καθοριστικό δεκάλεπτο (58-57, 33′) κι οι συνεργασίες τους έφεραν το ματς στον πόντο. Έξι λεπτά πριν το φινάλε, ο Τζούστον έβαλε με κάρφωμα μπροστά τον Άρη (58-59), κορυφώνοντας το αναπάντητο σερί σε 0-9! Ο Μήτρου-Λονγκ ισοφάρισε σε 64-64 (37′) από την γραμμή, αλλά οι Τζούστον και Νετζήπογλου μίλησαν σε κρίσιμο σημείο για τους Θεσσαλονικείς με το 64-68, δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε. Ο Κάουαν με τρίποντο στα 31” έγραψε το 69-73, αλλά ο Απόλλωνας με βολές του Μήτρου-Λονγκ και τρίποντο του Σίμονς στα 4.2” πέρασε μπροστά με 74-73! Στον λιγοστό χρόνο που απέμενε, ο Πουλιανίτης έκανε λάθος και το ματς έληξε με τους Πατρινούς να πανηγυρίζουν.

    ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-9, 29-29, 53-46, 74-73.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα – Τώρα: Πτώση σοβάδων στην Γεωργίου Ολυμπίου – Προκλήθηκαν ζημιές

    Οι έντονες βροχοπτώσεις έφεραν και πάλι στην επιφάνεια το...

    Πόσο έχει αλλάξει το ψωμί που τρώμε σήμερα – Ένας καθηγητής εξηγεί

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%88%cf%89%ce%bc%ce%af-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%ae%ce%bc/

    Πάτρα: Φωτιά σε σπίτι στην Αγυιά

    Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, σε μονοκατοικία...

    Τέσσερα σημάδια για να καταλάβετε όταν κάνετε σεξ, ότι είναι ερωτευμένος

    Όταν αρχίζεις να ερωτεύεσαι κάποιον τότε γεννιέται πάνα μια...