Ο Σαββιδάκης των «Άγριων μελισσών» τιμήθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

    Ημερομηνία:

    Έβγαλε τα ράσα, που έτσι κι αλλιώς του τα «έβγαλε» η χούντα στις «Άγριες μέλισσες», κι άρχισε… νέα καριέρα ως podcaster!

    savvidakis kostis 240816455 169918931922371 8459504579928588649 n

    Ο ιερέας των «Άγριων μελισσών» Κωστής Σαββιδάκης τιμήθηκε από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο για τη συμμετοχή του στην έκδοση podcasts με στρατιωτική θεματολογία, και με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών στις ηχογραφήσεις. Ένας από αυτούς που δάνεισε την υπέροχη φωνή του ήταν ο Κωστής Σαββιδάκης. Εγραψε το δέκατο όγδοο κατά σειρά podcast, που ήταν αφιερωμένο στην ηρωική δράση του Ιερού Λόχου στα Δωδεκάνησα.

    Το podcast έχει τίτλο «Η δράση του Ιερού Λόχου στα Δωδεκάνησα» και ξαναζωντανεύει στιγμιότυπα από τις ειδικές επιχειρήσεις που εκτέλεσαν οι άνδρες του με ηρωισμό, αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Ο Κωστής Σαββιδάκης αναφέρθηκε στις τολμηρές καταδρομικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι Ιερολοχίτες και οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από τα κατοχικά στρατεύματα.

    Φ1 IMG 5027

    Όλο αυτό επισφραγίστηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης των γερμανικών στρατευμάτων στις 8 Μαΐου 1945 στη Σύμη, η οποία έλαβε χώρα παρόντος του διοικητού του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Τσιγάντε. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος κατάγεται από τη Ρόδο, απήγγειλε με μοναδικό τρόπο κείμενα και ιστορικά τεκμήρια της εποχής. Πρόσεξε μην πέσει το podcast στα χέρια του Ακύλλα Μεγαρίτη, «παπα-Γρηγόρη μου»!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Νέα γενιά» ανείσπρακτων οφειλών από κλήσεις στον Δήμο Πατρέων

    Εξακολουθεί ν’ απασχολεί πολλά νοικοκυριά στην Πάτρα το θέμα...

    Το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας κατασκευάζει μεγάλο υπερσύγχρονο σταθμό – Δείτε το σημείο

    Δεν είναι μόνο ο νέος σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ...

    Πάτρα: Επικίνδυνη η οδήγηση στη Γούναρη – Κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται

    Τα  παρανόμως σταθμευμένα οχήματα στην οδό Γούναρη αναγκάζουν τους...

    Πάτρα: Τέσσερα χρόνια με κατεστραμμένη Μαρίνα

    Μας χωρίζουν πλέον 27 ημέρες από το να συμπληρωθούν...