Αχαΐα: Στάση εργασίας και συγκέντρωση για το κλείσιμο υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς

    Ημερομηνία:

    Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) απαντά με 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24/5 στο Νομό Αχαΐας και ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας στις 10:30 π.μ. στο κατάστημα Κάτω Αχαΐας, απέναντι στο επικείμενο κλείσιμο 4 υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και το μαζικό κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα.

    Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη ελληνική συστημική τράπεζα, ήδη ανακεφαλαιοποιημένη τέσσερις (4) φορές με χρήματα  του ελληνικού λαού,  επιδιώκει να κλείσει υποκαταστήματα στα Καλάβρυτα, στο Νοσοκομείο του Ρίου, στην Κάτω Αχαΐα, και στο κέντρο της Πάτρας.

    Η στρατηγική αυτή της βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου:

    Ø  Δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα,

    Ø   Πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

    Καταγγέλλουμε επιπλέον, τη νέα απόπειρα να περικοπούν θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων, οι οποίοι παρόλη την πολύχρονη πείρα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το πελατειακό κοινό, επιχειρείται να οδηγηθούν στην ανεργία, την ώρα που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγκαταλέγεται στις πρώτες περιφέρειας της χώρας  σε ποσοστό ανεργίας.

    Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας καλεί:

    §  Τη Διοίκηση της Τράπεζας να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων που υποβαθμίζει την περιφέρεια και οδηγεί σε ανεργία τους συναδέλφους μας.

    §  την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να αποτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη που στρέφεται κατά των πολιτών.

    §  την τοπική κοινωνία να δώσει ηχηρό παρών συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων.

    Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Ζάκυνθο

    Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε...

    Αυτά είναι τα 5 ζαχαροπλαστεία της Πάτρας που επέλεξε το cantina.gr και το Πρώτο Θέμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-5-%ce%b6%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81/

    SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες γνώρισαν το 2024 την πιο μεγάλη αύξησή τους μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου

    Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες γνώρισαν το 2024 την πιο μεγάλη αύξησή...

    Βατικανό: Στις 7 Μαΐου ξεκινά το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα

    Το Κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα θα ξεκινήσει στις 7...