Καταργείται η μάσκα στα σχολεία

    Ημερομηνία:

    Μετά τη σημερινή συνεδρίαση της, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε την κατάργηση της μάσκας στα σχολεία από 1η Ιουνίου για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. 

    Ωστόσο, υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, δηλαδή στις πανελλήνιες, στις απολυτήριες και στις εξεταστικές.

    Τέλος οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα.

    Με μάσκα στις εξετάσεις

    Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου, άρχισαν οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ που θα διεξάγονται έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

    Να σημειωθεί ότι οι Πανελλήνιες αρχίζουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022. Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, θα αρχίσουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.
    Αναλυτικά: Το διάστημα 3 – 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.

    Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής για τη λήξη μαθημάτων διδακτικού έτους 2021-2022 και τις Πανελλήνιες 2022:

    Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022
    Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022
    Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022
    Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022
    Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγρίνιο: Νέα επίθεση λύκου στο Λαμπίρι – Κατασπάραξε σκύλο έξω από ξενοδοχείο

    Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης από λύκο καταγράφηκε στο Λαμπίρι Αγρινίου, πάνω από γνωστό ξενοδοχείο,...

    Γάζα: Ισραηλινοί «εκτέλεσαν» 17 αμάχους που πήγαιναν να πάρουν προμήθειες

    Οι συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα φαίνεται...

    Ελεγχοι για μαύρο χρήμα στα social media

    Ενα post που ξεφεύγει, μια δήλωση με «χοντρά» νούμερα...