ΠΑΤΡΑ: Του άρπαξαν 15.000 ευρώ

    Ημερομηνία:

    Πονοκέφαλο προκαλούν στις αρμόδιες Αρχές οι συνεχιζόμενες απάτες με θύματα ανυποψίαστους πολίτες και δράστες επιτήδειους που βρίσκουν τρόπο να αποκομίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

    Ακόμη ένα περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης καταγράφηκε στην Πάτρα, με τη λεία των δραστών να ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

    Πατρινός έλαβε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο φαινόταν ότι είναι με αποστολέα την τράπεζά του, στο οποίο του ζητούνταν να εισάγει τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού.

    Χωρίς να γνωρίζει ότι η οποιαδήποτε τράπεζα ουδέποτε ζητά ηλεκτρονικά την καταχώρηση κωδικών, εκείνος τους συμπλήρωσε, δίνοντας ουσιαστικά στους απατεώνες πρόσβαση στον λογαριασμό του. Αποτέλεσμα; περίπου 15.000 ευρώ να κάνουν “φτερά” μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

    Για το περιστατικό έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος αγνώστων, ενώ για ακόμη μια φορά η ΕΛ.ΑΣ κάνει έκκληση προς όλους να μην απαντούν σε τέτοια μηνύματα και να ειδοποιούν τις Αρχές.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    AAΔΕ: Επιχείρηση «καθαρό μητρώο» για τα ανεξόφλητα χρέη δεκαετιών προς το Δημόσιο

    Στη συστηματική καταγραφή και διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο προχωρά η Ανεξάρτητη...

    Πώς θα είναι η εμπειρία του ταξιδιού στον Aρη

    Ενα ταξίδι στον Αρη μπορεί να διαρκέσει έως και...

    Η μάχη του γάλακτος: Ερχονται νέα deals και επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή

    Η φθίνουσα παραγωγή γάλακτος στη χώρα και παράλληλα οι ανάγκες των μεγάλων...

    Πάνω από 400.000 επιθέσεις hackers σε τραπεζικές συναλλαγές – Ποιοι πληρώνουν το «μάρμαρο»

    Μπορεί οι επιθέσεις hacking να μειώνονται σε ό,τι αφορά στους τραπεζικούς...